Αλέξης Θεοδωράκης στον Prisma 91,6: “Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Γαστρονομίας δεν εμπόδισαν κανέναν από την λέσχη μαγειρικής που ανήκει να μαγειρέψει.”


Στα πλαίσια της εβδομάδας που είναι αφιερωμένη στο 6ο φεστιβάλ γαστρονομίας στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος της Λέσχης γαστρονομίας Aλέξης  Θεοδωράκης.

Όπως ανέφερε το φεστιβάλ ξεκίνησε δειλά δειλά, πραγματοποιείται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, ωστόσο προχωράει, έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση του κόσμου και πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά πρέπει να ξεπεράσει τη βρεφική του ηλικία και να ενηλικιωθεί.

Διευκρινίζοντας τι εννοεί με αυτό ο κύριος Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι το φεστιβάλ πρέπει να πάρει μία άλλη μορφή, να επεκταθεί να μη μείνει μόνο στο χώρο της πλατείας Μάρκα, αλλά και σε άλλα μέρη, ίσως στην πορεία σε όλο το νησί, να ενσωματωθούν άλλες εκδηλώσεις σε αυτό, υπάρχουν πολλές σκέψεις.

“Είναι ανάγκη από την επόμενη κιόλας μέρα που θα ολοκληρωθεί, να ξεκινήσει συζήτηση για το Φεστιβάλ του 2020.”

Το φεστιβάλ γαστρονομία φέτος είναι αφιερωμένο στο μέλι ένα προϊόν με μεγάλη θρεπτική αξία, το μέλι της Λευκάδας είναι πάρα πολύ καλό, εμείς από την πλευρά μας ως λέσχη θέλουμε να παρουσιάσουμε κάποιες εναλλακτικές μορφές παρουσίασης που μπορούν να γίνουν με βάση το μέλι.

Εμείς θέλουμε να κάνουμε κάτι πιο δημιουργικό και αυτό Ίσως ξενίζει κάποιους, θεωρώντας ότι μπορεί να μην είναι παραδοσιακό, ωστόσο εμείς θέλουμε το παραδοσιακό να το προεκτείνουμε.

Σχολιάζοντας την επιστολή της κυρίας Μανωλίτση και την επιθυμία της να μαγειρέψει μόνη, απάντησε ότι θα μπορούσε να υπάρχει μία καλύτερη οργάνωση, όμως με το δεδομένο χρόνο και τα μέσα είναι σχεδόν αδύνατον να μαγειρέψει όποιος ήθελε να μαγειρέψει, καθώς κάθε χρόνο ολοκληρώνουμε τη διαδικασία στις 11:00 το βράδυ.

Όσοι θα μαγειρέψουμε και μέχρι πέρυσι και κύρια Μανωλίτση είμαστε μέλη κάποιας λέσχης, κάπου ανήκουμε και εφόσον είμαστε κάτω από μία λέσχη, θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό το οποίο πρεσβεύουμε.

Δηλαδή το να μαγειρέψω εγώ σαν Αλέξης Θεοδωράκης τι νόημα έχει από τη στιγμή που είμαι στη λέσχη γαστρονομίας Λευκάδας τι νόημα έχει;

Δεν μπορώ να κατανοήσω τι σημαίνει μαγειρεύω μόνος μου, καθώς και εγώ στα πλαίσια της συμμετοχής μου στη λέσχη γαστρονομίας, μόνος μου θα μαγειρέψω, κανείς δεν εμπόδισε κάποιον να μαγειρέψει, η λέσχη Ακρόπολη συμμετέχει και δεν εμπόδισε κανείς από τους διοργανωτές του φεστιβάλ να μαγειρέψει όποιος θέλει από την λέσχη Ακρόπολης.

Ότι ο Θεοδωράκης κάλεσε όλους να δώσουν το παρών το σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23195 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Εάν τα χέρια και οι σβέρκοι των μαγείρων και των μαγειρισών δεν ήταν γεμάτα τατουάζ άγρια ( με ζόμπι σχέδια), ή αν μάγειροι δεν είχαν κότσους και αλογοουρές τα μαλιά και δεν ήταν και αξούργοι , και οι μαγείρισες δεν ειχαν τυρκουάζ και πολύχρωμα μαλιά ( όλο το φάσμα της ίριδος) ..δεν μπορεί το κάθε φεστιβάλ μαγειρικής να λέγεται φεστιβάλ γαστρονομίας.
    Εδώ να ερευνηθεί η επιτυχία ή όχι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.