Αλέξανδρος Βερροιώτης στον Prisma 91,6: “Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι το ποιά δύναμη μετά την 7η Ιουλίου θα υπερασπιστεί τα λαϊκά δικαιώματα.”


Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο υποψήφιος βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Aλέξανδρος Βερροιώτης.

Όπως ανέφερε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, θέλουν να δημιουργήσουν ένα δίπολο και να εγκλωβίσουν τον κόσμο στα δύο μεγάλα κόμματα. Εμείς καλούμε σε όλο τον κόσμο να τους γυρίσει την πλάτη, αλλά να γυρίσουν την πλάτη και στα ψεύτικα διλήμματα, τους εκβιασμούς, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής έχουν τις ίδιες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού αντιδραστικού σχεδίου.

Στα κυβερνητικά τους προγράμματα τα φιγουράρουν και εξειδικεύονται οι εφαρμοστικοί νόμοι των τριών μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις, καθώς και επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας μας σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία μοιράζονται το ίδιο σχέδιο που λέει ότι η διέξοδος για το λαό θα έρθει μέσα από την περίφημη ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, αυτή η ανάκαμψη προϋποθέτει και απαιτεί μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, δουλειά Μέχρι τα βαθιά γεράματα, περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, παιδείας, πρόνοιας, πλειστηριασμούς των λαϊκών νοικοκυριών, σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και νέα προνόμια στο κεφάλαιο, καθώς και οι δεκάδες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο, τα οποία ψήφισαν τα μεγάλα κόμματα.

Αυτά απαιτούν οι τροϊκανοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι αγορές και θέλουν να εγκλωβίσουν τον κόσμο σε αυτά τα διλήμματα. Εμείς τους λέμε ότι το αληθινό δίλημμα είναι ποια θα είναι αυτή η δύναμη που θα είναι μετά τις 7 Ιουλίου εκεί για να υπερασπιστεί τα λαϊκά δικαιώματα, αυτό για το λαό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματα και μέσα αλλά και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής και μόνο το κομμουνιστικό κόμμα μπορεί να το υλοποιήσει.

Στο ερώτημα πώς μπορούν όλα αυτά να επιτευχθούν, καθώς το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση ήταν ότι θα σκίσει τα μνημόνια, απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά που έλεγε, από το θα σκίσω τα μνημόνια, θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ, θα χτυπάω τα ταμπούρλα και θα χορεύουν οι αγορές, έβαλε το χέρι του για να απογοητεύσει μεγάλη μερίδα κόσμου, πιστεύοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει και όλοι είναι το ίδιο, γιατί ήταν ένα κόμμα του κεφαλαίου, ένα κόμμα που βγήκε και υποστήριξε τις θέσεις και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών ντόπιων και ξένων, κορόιδεψε το λαό, βγήκε στην εξουσία, πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε το ίδιο αντιλαϊκό έργο.

Εμείς δεν λέμε ότι οι αλλαγές που προτείνουμε να γίνουν, είναι εφικτές μέσα σε ένα καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, το θέμα είναι ότι ως ΚΚΕ, μιλάμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που τα κλειδιά της οικονομίας και τούτο που θα τα έχει ο ίδιος ο λαός.

Μπορεί αυτό να χρειάζεται μεγάλη συζήτηση, όμως εμείς δεν κοροϊδεύουμε το δρόμο με μεγάλα λόγια, καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Εμείς ως ΚΚΕ λέμε, όσο πιο δυνατοί είμαστε, τόσο πιο πολλά εμπόδια θα βάζουμε μέσα στη Βουλή, στο να μην παίρνουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, αλλά θα ενθαρρύνει και έναν κόσμο και θα δώσει και μία νέα πνοή στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, καθώς θα μπορέσει να σπάσει αυτή την δυσαρέσκεια του κόσμου ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει και να αλλάξει.

Εμείς απευθύνουμε κάλεσμα, όπως πάντα μέσα από τα συνδικάτα, σωματεία, σύλλογος, κοινωνία, στους εργαζόμενους ότι πρέπει εμείς οι ίδιοι να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, να αγωνιστούμε εμείς οι ίδιοι για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα για την ανατροπή αυτών των δυσκολιών που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ και όχι να αναθέσουμε την τύχη μας σε ένα ακόμα να μας τα λύσει, καθώς αυτό θα δώσει ένα κίνητρο με ισχυρό ΚΚΕ στο να σηκώσουν μπόϊ αυτές οι διεκδικήσεις.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25721 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.