Αλέξανδρος Βεροιώτης στον Prisma 91,6 :Να μας πει ο κ. Ζουριδάκης ποιοι έβαλαν χέρι στο να υποβαθμιστεί η κατάσταση στο Νυδρί για να μπορέσει να αναπτύξει την επιχείρησή του για κέρδος;”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91. 6, ήταν καλεσμένος ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Βεροιώτης σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα.

Απαντώντας στο ερώτημα πως εκτιμά τους επόμενους μήνες που έρχονται, είπε ότι “το επόμενο διάστημα θα είναι σφοδρό για τον απλό εργαζόμενο και τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα.

Με αφορμή την Πανδημία που ζούμε κεφάλαιο κάνει πάρτι στις πλάτες των εργαζομένων και των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και λαϊκών οικογενειών.

Αναφορικά με τον τουρισμό οι εργαζόμενοι- άνεργοι είναι σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, το ίδιο συμβαίνει και με τον κλάδο του τοπικού εμπορίου στο νησί μας καθώς έχουν σπάσει την κυριακάτικη αργία, γιατί η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl λειτουργεί παράνομα την Κυριακή απασχολώντας το προσωπικό.

Την ίδια στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς αντί να παίρνει το μέρος των εργαζομένων, παραμένει άφαντος και σε δική μας επικοινωνία για το τι θα πράξει μας εύχεται Χρόνια πολλά.

Ακόμα και για την τεράστια επένδυση στο Σκορπιό, πολλοί θεωρούν ότι θα μας πάει μπροστά αναρωτήθηκε ποτέ κανείς τι βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο Σκορπιό;

Πάνω από ένα μήνα οι εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα, είναι κλεισμένοι σε ένα ξενοδοχείο τους πηγαίνουν το πρωί στο Σκορπιό για εργασία και επιστρέφουν και πάλι και απαγορεύεται να βγουν έξω από αυτό.

Μάλιστα δεν τους επιτρέπουν να δουν παιδιά φίλους οικογένεια να έχουν προσωπική ζωή.

Πόσοι εργαζόμενοι δεν άντεξαν την καραντίνα και την έσπασαν για προσωπικούς λόγους απολύθηκαν.

Αυτά τα γνωρίζει ο κόσμος ή να μείνουμε στη δήλωση του αντιδημάρχου Γιάννη Λιβιτσάνου, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή στο open είπε ότι ο καλός επιχειρηματίας κ Ριμπολόβλεφ μπήκε μόνος του σε καραντίνα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους και όχι το αντίθετο.

Όπως είπαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένος και να μην κάνει τέτοιες δηλώσεις γιατί είναι προσβολή προς τους εργαζόμενους που βιώνουν τέτοιες εργασιακές καταστάσεις Σκορπιό.

Θέλουμε και εμείς να μάθουμε ποιο είναι αυτό το πρωτόκολλο το οποίο λέει ότι κλείνουμε τους εργαζόμενους μέσα στο μαντρί, και τους βγάζω εγώ μόνο για να εργαστούν δήθεν για την προστασία της υγείας.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν και ένα ατομικό σύμφωνο αν δέχονται ή όχι να μπουν σε καραντίνα με το όχι να επισείει το φόβο της απόλυσης.”

Αναφορικά με την επένδυση που πραγματοποιείται στο Σκορπιό και την απόφαση του Περιφερειακού πού συναινεί σε αυτήν, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι θα αναβαθμιστεί συνολικά η περιοχή μας, είπε ότι” οι προτάσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα είναι όλο χρώμα και ζωντάνια για την περιοχή μας, όλα ακούγονται πολύ ωραία για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του απλού κοσμάκη.

Η επένδυση αυτή στο Σκορπιό δεν αφορά τον απλό κόσμο, στρέφεται αλλού.”

Στην επισήμανση ότι πολύς κόσμος θα δουλέψει στο Σκορπιό, είπε ότι” πρέπει να μάθουμε με ποιες εργασιακές σχέσεις, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η επένδυση και βλέπουμε με τι εργασιακές σχέσεις δουλεύουν οι εργαζόμενοι, μέσα στον ήλιο και σε συνθήκες καραντίνας.

Δεν θα υπάρχει κάποιο όφελος για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, εργαζομένους, επιχειρηματίες με μικρά καταλύματα και δωμάτια.

Σε ερώτηση της περιφερειακής συμβούλου Ευγενίας Κολυβά απευθυνόμενη σε σύμβουλο της εταιρείας που εργάζεται στο Σκορπιό, για το αν θα υπάρχουν απαγορεύσεις γύρω από το νησί, απάντησε ότι μόνο όταν είναι ο ιδιοκτήτης κλείνει ο δίαυλος Σκορπιός- Σκορπίδι, ωστόσο πρόκειται για ψέμα καθώς όλο το χρόνο είναι κλειστό, ενώ άφησε υπονοούμενα για απαγορεύσεις σε γενικότερο πλαίσιο όταν θα γίνει η επένδυση.

Μάλιστα ισχυρίστηκε οτι αυτές θα υπάρχουν για να μην κινδυνεύουν οι πολίτες, ενώ σε επισήμανση της κυρίας Κόλυβα για το από που θα κινδυνεύουν, απάντησε ότι είναι απόφαση δικαστηρίου, βλέποντας και σε αυτή την περίπτωση πώς λειτουργούν οι νόμοι στη χώρα μας, οι οποίοι πηγαίνουν χέρι-χέρι με τους οικονομικά ισχυρούς.”

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που είχε στο δημοτικό συμβούλιο με τον αντιδήμαρχο Ευτύχη Ζουριδάκη για τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης, διευκρίνισε ότι η αντιπαράθεση δεν ήταν σε προσωπικό επίπεδο,” απλά εμείς είπαμε τη θέση μας και αγανακτήσαμε γιατί την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει μόνο ένα ελεύθερο πάρκινγκ για τους πολίτες.

Εμείς θέτουμε ζήτημα καθώς εδώ και χρόνια, έχει γίνει υπονόμευση των δημοτικών πάρκινγκ και από άνθρωπο που τόσα χρόνια ήταν αιρετός και εμείς ρίχνουμε την ευθύνη ώστε κάποιος να προχωρήσει επιχειρηματικά υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες που υπήρχαν στο δήμο, τα πάρκινγκ υποβαθμίστηκαν, αλλά και άλλες υπηρεσίες και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι επιχειρηματίες και αναπτύσσουν τη δράση τους σε αυτό.

Δεν μπορεί εγώ να κάνω την ερώτηση στον κύριο Ζουριδάκη εάν έψαξαν και για άλλους χώρους parking και να μην μου απαντάει ως αντιδήμαρχος η δημοτικός σύμβουλος αλλά ως Ευτύχης Ζουριδάκης, αυτά μπορεί να μου τα πει στο καφενείο..

Απάντησε δηλαδή ότι το Νυδρί το ζηλεύουν όλοι  για τα πάρκινγκ του ενώ συμπεριλαμβάνει και τη δική του επιχείρηση;

Ποιοι έβαλαν χέρι στο να υποβαθμιστεί η κατάσταση για να μπορέσει να αναπτύξει την επιχείρησή του για κέρδος;

Δεν είναι έτσι και για αυτό υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση του κόσμου για αυτό που έγινε, και ζητάνε περισσότερα δημοτικά πάρκινγκ τα οποία προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχουν και πρέπει να μάθουμε ποιους ωφέλησε η υποβάθμιση τους.

Ποια κατάσταση ωφελεί αυτή η πολιτική που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες του δήμου, όχι μόνο στα πάρκινγκ αλλά και σε άλλα ζητήματα του δήμου και στη συνέχεια έρχεται για business ενώ αναμένεται να δούμε και την σύμπραξη μέσω ΣΔΙΤ και για άλλα ζητήματα.

About Ομάδα Σύνταξης 27583 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Μπήκανε στην καραντίνα
  Και οι ολιγάρχες
  Μπήκανε και οι εργάτες
  και οι εργοταξιάρχες.

  Λαζαρέτο να γίνει ο Σκορπιός
  ξακουστό και φημισμένο
  νάχει και πολυτέλεια
  νάναι και απολυμασμενο.

  Ούτε πουλί πετούμενο
  να μην πλησίάζει
  και φόβος και τρόμος φύλαξη
  Όλα να τα σκιάζει.

  Να γίνει και πυρηνικό καταφύγιο
  με τοίχους ενισχυμένους
  Από μπετόν αρμέ και μόλυβδο
  Νάχει κατασκευασμένους.

  Η Λευκάδα μεγάλωσε πιά
  Και Λαζαρέτο θέλει
  και απ ότι φαίνεται ο Σκορπιός
  είναι ότι μέλει.

  Με ντρόουν πυρηνικά
  Να γινεται η επικοινωνία
  Ρθούνι να μην κουνιέται απ τον Σκορπιό
  Πριν την κατάληλη ημερομηνία.

  Ομπρός κάτοικοι της περιοχής
  ζητήστε τον Σκορπιό Λαζαρέτο
  εκτός απ την μάσκα πλέον
  φορέστε και ένα κασκέτο.

 2. Γιατί να μην υπογράφουν οι εργαζόμενοι συμβάσεις με τον όρο ότι , αν σπάσουν την καραντίνα να τους βγάζανε τα δίντια με τανάλια παλιά , απ αυτές που είχαν για το πετάλωμα των μεταφορικών ζώων ??
  Τι ανάπτυξη περιμένει η χώρα αν έχεις ανθρώπους που ξοδεύουν τροφές που κοστίζουν , ενώ η χώρα επιδιώκει πλεονάσματα ??
  Μπορεί οι αλυσίδες των ποδιών να γίνανε άγχος της συνείδησης στην αλλαγή του ποινικού κοινωνικού κώδικα, αλλά σε εποχή της ηθικής της χρεωκοπίας , δεν είναι πρέπον να εφαρμοστεί η κολασμός της δαπάνης πόρων?? Και ιδιαίτερα περιπτώσεις πόρων που εισάγονται για επένδυση??
  Έρχονται πόροι για επένδυση και ανάπτυξη μέσα απ την παγωμένη Σιβηρογιακουτία και το μακρινό Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό εκεί στους Νήσους Σαχαλίνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.