Αλέξανδρος Αλεξάκης στον Prisma 91,6: “Η αντιπολίτευση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εισήγαγε την απλή λογική στα αυτοδιοικητικά δρώμενα δεν μπορεί να κατανοήσει ότι σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς χρειάζονται συναινέσεις από όλες τις παρατάξεις ανεξάρτητα από τις κομματικές γραμμές”


Ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας Ιονίων Νήσων Αλέξανδρος Αλεξάκης, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνεργασία του με την Ρόδη Κράτσα, κυρίως από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι η αντιπολίτευση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εισήγαγε την απλή λογική στα αυτοδιοικητικά δρώμενα δεν μπορεί να κατανοήσει-προφανώς γιατί δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα την ήττα στις πρόσφατες εκλογές,- ότι σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που ζούμε χρειάζονται συναινέσεις  από όλες τις πλευρές και τις παρατάξεις ανεξάρτητα από τις κομματικές γραμμές.

“Εμείς προεκλογικά σε όλα τα δελτία τύπου και στις αναφορές μας χρησιμοποιούσαμε όρους όπως συναίνεση και συνέργειες, γνωρίζουμε ανεξάρτητα από την εκλογική σειρά ότι η συνεργασία θα ήταν απαραίτητη για την συνδιοίκηση της περιφέρειας και αυτό πράξαμε.

Ήρθε μία πρόταση από την Ρόδη Κράτσα και την παράταξη της στις αρχές Σεπτεμβρίου, θέσαμε ένα προγραμματικό Πλαίσιο υπό κάποιες προϋποθέσεις και όρους, γνωρίζοντας και οι δύο ότι προερχόμαστε από άλλο χώρο πολιτικό ώστε να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας.

Η κυρία Κράτσα αποδέχθηκε τους όρους μας, με το σημαντικότερο για μας ότι κρατάμε την αυτονομία μας ως παράταξη και όποτε χρειαστεί να μπορούμε να διαφωνούμε και να προτάξουμε το προοδευτικό πρόσωπο το οποίο πιστεύω θα φέρουμε στην περιφέρεια.

Νομίζω ότι με  αυτή την συνεργασία  μπορεί ο χώρος που εκπροσωπούμε της κεντροαριστεράς, του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και ως  παράταξη με τις ιδέες και τις προτάσεις που έχουμε να δώσουμε κάτι και εμείς από την πλευρά μας στα Επτάνησα και στα προβλήματα που μαστίζουν την περιφέρεια μας.

Ο κύριος  Αλεξάκης ανέφερε ότι τα Επτάνησα δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν παραμεληθεί, σε σχέση με άλλες περιφέρειες έχουν μείνει πίσω σε πάρα πολλά ζητήματα και τομείς, το χαρτοφυλάκιο που μας προσφέρθηκε ήταν μία δελεαστική προσφορά, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική δουλειά, η παράταξή μας θα έχει ενεργό ρόλο και νομίζω ότι αυτό θα δώσει και προστιθέμενη αξία στην παράταξη που ανήκουμε όπως το Κίνημα Αλλαγής, αν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας θα κριθεί θετικό.

Σύμφωνα με τον κύριο Αλεξάκη ήταν λογικό να υπάρχουν κάποιες φωνές διαφωνίας από το δικό μας χώρο,” δεν έμεινα έκπληκτος, ωστόσο επαναλαμβάνω  ότι ο πρώτος μας στόχος να παραμείνει η παράταξή μας αυτόνομη σε όλα τα επίπεδα ικανοποιήθηκε.

Ωστόσο μιλάμε για αυτοδιοίκηση και πιστεύω ότι στα προβλήματα που μαστίζουν τα Επτάνησα και το κάθε νησί ξεχωριστά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κόμμα και χρώμα, καθώς όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για το καλό του τόπου.”

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23752 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.