Ακούστε όλη την συζήτηση της απόφασης Δ.Σ. για έγκριση υποβολής πρότασης πράξης με τίτλο «Δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Λευκάδας»


Μετά από παρακλήσεις αρκετών αναγνωστών του LEFKADATODAY αλλά και του Prisma 91,6 σας παραθέτουμε αυτούσια όλη την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 29-08,  για έγκριση υποβολής πρότασης πράξης με τίτλο «Δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Λευκάδας.

Σύμφωνα με τον εισηγητή κύριο Βλάχο, με απλά λόγια η Δημοτική Αρχή  για να υλοποιήσει το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που έχει ψηφιστεί από το ΔΣ πρέπει να κάνει κάποια έργα.

Πρέπει από την Δημοτική Αρχή να γίνει μια πρόταση, καθώς έχει ανοίξει το ΕΣΠΑ και αυτή η πρόταση να υποβληθεί στο Υπουργείο για χρηματοδότηση.

Τα έργα αφορούν τον ΧΥΤΥ στην Λευκάδα, Καστό-Καλάμου, η αγορά ενός απορριμματοφόρου και προμήθεια πράσινων και κίτρινων κάδων.

Στην εν λόγω συζήτηση ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής επιτέθηκε σε μέρος της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο στο θέμα των απορριμμάτων και κάνει αντιπολίτευση χωρίς κανένα επιχείρημα, καθώς η μόνη συγκροτημένη πρόταση τα τελευταία δυο χρόνια για την διαχείριση των σκουπιδιών είναι αυτή της δημοτικής Αρχής.

Κάνει ερμηνείες τύπου Πυθίας για να ερμηνεύσει το πρόβλημα, λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή ωστόσο έφερε το πρόβλημα στην επιφάνεια αναζητώντας λύση.

Επίσης στο όνομα του να πάρουμε ψηφαλάκια, διαχειριζόμενοι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν υπάρχει περίπτωση να χαϊδέψουμε αυτιά πολιτών, η οποιουδήποτε άλλου έχει μια διαφορετική άποψη.

Ο Δήμαρχος ανέφερε τι παρέλαβε η Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβρη του 2014 καθώς και το σχέδιο Δράσης του Δήμου,αναφέροντας το επιγραμματικά.

Απέναντι σε αυτές τις δράσεις η Δημοτική Αρχή συναντά από ορισμένους μια πολιτική μιζέρια, κατέληξε.

Ακούστε την τοποθέτηση του δημάρχου στο δεύτερο μέρος στο 12:41 λεπτό.

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27481 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.