Αισθητηριακό παιχνίδι για παιδιά από 1 έως 3 ετών στο «Πίκο» !


Ένας νέος κύκλος αισθητηριακού παιχνιδιού ξεκινάει το Φεβρουάριο στο «Πίκο», κάθε Δευτέρα 18:00, για παιδιά από 1 έως 3 ετών.

Το Αισθητηριακό παιχνίδι αφυπνίζει όλες τις αισθήσεις. Τα ερεθίσματα που δέχονται τα παιδιά μέσα από τις αισθήσεις τους, είναι αυτά που τα βοηθάνε να κατανοήσουν τον κόσμο , αλλά και να οικοδομήσουν νευρικές συνδέσεις που υποστηρίζουν τη μάθηση, τη σκέψη και τη δημιουργικότητα.

Μέσα σε ένα περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο (πλούσιο σε αντικείμενα διαφόρων υφών, χρωμάτων, αρωμάτων, γεύσεων, κινουμένων ή αιωρουμένων αντικειμένων και μουσικής) τα μικρά μας αισθητηριάκια  παίζουν, ανακαλύπτουν, αλληλεπιδρούν και κοινωνικοποιούνται νιώθοντας την ασφάλεια που τους χρειάζεται για να εξερευνήσουν και να αναπτυχθούν ολόπλευρα.

«Σε αυτό το εργαστήρι θα αναμειχθούμε με ζυμάρια, άμμο, χρώματα, φούσκες, νερό, υφάσματα, αφρό, ακόμα και μακαρόνια και μπορεί να λερωθούμε!»

Το «Πίκο» είναι ένας χώρος έκφρασης και φαντασίας για παιδιά διαφόρων ηλικιών. Τα εργαστήρια του ανανεώνονται τακτικά με διάφορες θεματολογίες, ανάλογα με την ηλικία, όμως πάντα με την ίδια φιλοσοφία. Στόχος του «Πίκο» είναι να αναπτύσσεται η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η ελευθερία έκφρασης, η αποδοχή, η κατανόηση και η ενσυναίσθηση , γι’ αυτό στηρίζεται σε μια νέα βιωματική μέθοδο (συνθετική παιγνιόδραση).

Εργαστήρι Έκφρασης& Φαντασίας για παιδιά «Πίκο»

Επαρχ. Οδός Λευκάδας- Νυδρίου (έναντι My Market)

Τηλ: 2645301803

Facebook: pikolefkada

Υπεύθυνη: Κατερίνα Φριλίγκου (νηπιαγωγός- εμψυχώτρια ομάδων)

 

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.