Αιχμές Σολδάτου σε Δρακονταειδή στο Δημοτικό συμβούλιο: “Όταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το δεύτερο τμήμα το πήρε η Κέρκυρα, τότε δεν η παραταξη Δρακονταειδή δεν ζήτησε ανάκληση απόφασης.”


 

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής ζητούσε στο τελικό κείμενο αναφορικά με την αναστολή του Πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα, ¨”να πάμε σε κάτι χειροπιαστό”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Όπως είπε θέλουμε ένα  “Διά ταύτα 2 γραμμών που να ζητά την αναστολή της απόφασης αυτής”.

Στην παρατήρηση που ακούστηκε από τον κύριο Βικέντιο, ότι αυτή αναφορά θα δυναμιτίσει το κλίμα, ο κύριος Δρακονταειδής απάντησε ότι το κλίμα το δυναμιτίζει και υπουργός, ενώ στην επισήμανση του αντιδημάρχου κυρίου Βικεντίου ότι έχει υπάρξει αναστολή του Τμήματος, συμπλήρωσε  ότι έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και θα έπρεπε να το γνωρίζει καθώς είναι έμπειρος.

Μάλιστα ο κύριος Δρακονταειδής έθεσε ως κόκκινη γραμμή την αναφορά αυτή λέγοντας ότι πίσω δεν θα κάνουν, χωρίς την απόφαση ανάκλησης.

 

Στην συνέχεια το λόγο ζήτησε ο κύριος Σολδάτος, ο οποίος ανέφερε ότι για ακόμα μία φορά στρογγυλεύει με τα πράγματα και καταστάσεις υποκρινόμενος δεν βλέπουμε το παρελθόν και περιοριζόμαστε στα τεκταινόμενα του παρόντος.

“Η Λευκάδα είχε δύο τμήματα που λειτουργούσαν και είχε εκατοντάδες φοιτητές. Το ένα ήταν η διοίκηση επιχειρήσεων και το άλλο ήταν η Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και φιλοξενίας.

Το δεύτερο τμήμα οριστικά και αμετάκλητα με κυβέρνηση Σύριζα το πήρε Κέρκυρα και το έκανε πανεπιστημιακό. Το πρώτο τμήμα υποτίθεται ότι δέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, να παραμείνει στη Λευκάδα με διαφορετικό όνομα, σε τμήμα περιφερειακής ανάπτυξης όπως ακριβώς έχει περιγραφεί μέχρι σήμερα.

Με άλλα λόγια το μισό το πήρε, με την παράταξη του κυρίου Δρακονταειδη τότε που συνέβη αυτό, δεν το κατήγγειλε ούτε ζήτησε ανάκληση απόφασης, ούτε ζήτησε ανάκληση απόφασης όταν άφησε δύο χρόνια μετά το ενδεχόμενο λειτουργίας της σχολή στη Λευκάδα.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτά έχουν ειπωθεί στο δημοτικό συμβούλιο, είπα να το αποφύγω για να μην δυναμιτίσω  καταστάσεις αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Συζητάμε για ένα ανύπαρκτο τμήμα το οποίο ιδρύθηκε στα χαρτιά και ποιος ξέρει πότε θα λειτουργούσε και κάτω από ποιες συνθήκες.

Έχω μάθει να ασκώ εποικοδομητική πολιτική και αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα. Δεν είμαστε ο ομφαλός της γης, για να εξαιρεθεί η Λευκάδα από την απόφαση αναστολής 37 τμημάτων. Το ζήτημα δεν είναι εκεί, αλλά να θεμελιώσουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσει ΑΕΙ στη Λευκάδα με καλύτερες προϋποθέσεις από ότι λειτουργούσε μέχρι σήμερα.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε πολιτικά να δούμε τι έγινε πέντε χρόνια, να δούμε τι προοπτικές υπάρχουν και ποιοι ευθύνονται για την κατάντια της Λευκάδας σήμερα.

Εμείς κάνουμε προτάσεις, δεν δηλώνουμε δυναμικές αντιδράσεις, αυτές θα τις κάνουμε όταν έρθει η ώρα και εφόσον χρειαστεί, δεν χρειάζεται να απειλήσουμε κανένα και ο ομιλών το έχει αποδείξει στο παρελθόν.

Όταν ένιωθε ότι η κυβέρνησή του αδικούσε το γενέθλιο τόπο αντιδρούσε μέσα από ερωτήσεις και από την κοινοβουλευτική διαδικασία, κάτι που οι προηγούμενοι δεν έπραξαν στη Λευκάδα και το φάγανε κανονικά.

Στο τέλος υπερθεμάτισε για την σύσταση επιτροπής κατά τον τρόπο που είπαμε και μέχρι εκεί.”

Λίγο αργότερα ο κύριος Δρακονταειδής επανέλαβε ότι το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τεκμηρίωσε τη λειτουργία του Τμήματος θαλάσσιας οικονομίας και σύνδεσης με την τοπική οικονομία.

Ακούστε όλο το ηχητικό μέχρι να συνταχθεί το κείμενο.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27536 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.