Άδωνις Γεωργιάδης: Η τουριστική περίοδος θα πάει ακόμα χειρότερα


Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μετέφερε μια δυσοίωνη εικόνα για την πορεία του τουρισμού, ενώ μίλησε για  την πανδημία και τα μέτρα στήριξης και προφύλαξης. Όπως έκανε γνωστό, μετά από σχετική ερώτηση, η πληρωμή των 534 ευρώ έχει ήδη ξεκινήσει, συνεχίζεται και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, για την οποία η σχετική απόφαση έχει ισχύ έως τις 4 Αυγούστου, εκτίμησε ότι, «είναι τελείως απίθανο να μη συνεχιστεί η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ μέχρι τέλος Αυγούστου». «Η πανδημία είναι εδώ», τόνισε, φέρνοντας το παράδειγμα της Ισπανίας η οποία βλέπει τον τουρισμό της να «βυθίζεται» μετά την απόφαση της Βρετανίας για 14ήμερη καραντίνα σε όποιον επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχολιάζοντας το περιστατικό με τον ιερέα στην Εορδαία που ζήτησε από πιστή να βγάλει τη μάσκα, είπε πως «υπάρχει ένα μικρό κομμάτι που πιστεύει στη συνωμοσιολογία, όμως είναι μικρή μειοψηφία. Ο ιός υπάρχει, σκοτώνει και ο μόνος τρόπος είναι να τηρούμε τα μέτρα».

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας στις εκκλησίες, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε πως «οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους ειδικούς, αν μας πουν ότι πρέπει να μπουν σε εκκλησίες, θα μπουν». «Η τουριστική περίοδος θα πάει χειρότερα του αναμενόμενου, δυστυχώς» σημείωσε και χαρακτήρισε σχεδόν «σοκαριστικό» το ότι, «είναι ανάποδη από αυτή που περιμέναμε η πορεία του ιού». «Ό,τι χρειαστεί θα γίνει, εφόσον υπάρχει κρίση», απάντησε για ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης των εργαζομένων στον τομέα του Τουρισμού.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε πως «η φτηνή αντιπολίτευση δεν κάνει καλό» και χαρακτήρισε «κολοσσίαια» αλλαγή τη στάση της Γερμανίας, τόσο από πλευράς της Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας και την αντίδρασή της για την Αγία Σοφία, όσο και για το ότι, «η Μέρκελ ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο».

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27412 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.