Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην πρώτη μέρα το 5ου φεστιβάλ γαστρονομίας που διεξάγεται στην πλατεία μάρκα.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα αλλαντικά και το σαλάμι, με τους καταξιωμένους σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη και Αλέξανδρο Παπανδρέου να δημιουργούν μοναδικά πιάτα με αυτά τα συστατικά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κόσμου.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν μαγειρικές επιδείξεις από:
– Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας
– Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου
– Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων
– Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής
– Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και
– ΙΕΚ Βόνιτσας
Βραδιές Γευσιγνωσίας – Κεράσματα από:
– Δ. ΙΕΚ Λευκάδας, Τμήμα Μαγειρικής
– Δ. ΙΕΚ Βόνιτσας, Τμήμα Μαγειρικής
– Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Λευκάδας με την υποστήριξη της Equal Society και του Οίκου Πρόνοιας της Ι.Μ. Λευκάδος & Ιθάκης
– Γεύσεις του Κόσμου από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης & το Πρόγραμμα Erasmus+ – Διεθνείς Συμμετοχές από 7 χώρες:
Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία, Τυνησία & Τουρκία
Παρουσίαση τοπικών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς.
Συμμετοχές:
– ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ «ΝΤΕΛΗΜΑΡΗΣ Α.Ε.»
– ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ «ΘΩΜΑΣ ΙΩΒ ΜΑΛΑΚΑΣΗΣ»
– ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΠΟΤΑ «ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ»
– ΜΕΛΙ «ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΚΡΙΒΗ»
– ΜΕΛΙ «ΛΑΖΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ»
– ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «VERTZAMO»
– ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΓΗ»
– ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΠΟΤΑ «Η ΓΕΥΣΗ»
– ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ «SANTA MAURA»
– ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ «ΦΕΞΗΣ»
– ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ «ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ»
– ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ «ΑΡΓΥΡΟΣ – ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ»
– ΦΑΚΕΣ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ»
– ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΨΑΡΙΩΝ -ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ – «ΜΠΑΡΑΧΑΚΙΑ»
– ADORI ESPRESSO – COLD BREW ESPRESSO ΜΕ ΣΟΥΜΑΔΑ by adori espresso
Το νεανικό συγκρότημα “ugly potatoes” έδωσε τον απαραίτητο παλμό με τον κόσμο να χορεύει στα ακούσματα του.
Την παρουσίαση της διοργάνωσης έκανε δημοσιογράφος Παναγιώτης Κουνιάκης, με παράλληλη μετάδοση από τον Prisma 91,6
Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ γαστρονομίας είναι σήμερα λίγο μετά τις 8 το βράδυ.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Θανάση Κατωπόδη.