Candida Auris: Εντοπίστηκε κρούσμα στο ΠΑΓΝΗ – Σε καραντίνα 64χρονος στο Ηράκλειο

17 Μαΐου | 18:51 μμ | 2022
Μοιραστείτε το:

Σε επιφυλακή τέθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όταν εντοπίστηκε κρούσμα candida auris σε ασθενή που νοσηλεύεται σε κλινική του νοσοκομείου, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μύκητας ανιχνεύθηκε σε τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στον 64χρονο ασθενή ο οποίος έφτασε στο ΠΑΓΝΗ για νοσηλεία και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις ως διακομιδή από άλλο νοσοκομείο της Κρήτης.

Μάλιστα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης αναφέρει ότι «όταν ο μήκυτας είναι παρασιτικός και δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών».

Ταυτόχρονα εμφανίζεται καθησυχαστικός και επισημαίνει ότι «ελήφθησαν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τόσο του ιδίου του ασθενούς όσο και για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο 64χρονος τέθηκε σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία του».

Πηγή: Flash.gr


Ροή Ειδήσεων

Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων

Λόγω έκτακτων εργασιών συντήρησης στα πληροφοριακά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δε...

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post