600.000 ευρώ για προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμούστα νοσοκομεία από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωταρχικής σημασίας και προτεραιότητας η αναβάθμισητης δημόσιας  υγείας στα Ιόνια Νησιά

600.000 ευρώ για προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμούστα νοσοκομεία από την

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

Το ποσό των 600.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του Διασυνοριακού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg Ελλάδα – Ιταλία» για την προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού και στα τέσσερα νοσοκομεία των Ιονίων Νήσων.

Απαντώντας στην επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία» Σπύρου Σπύρου  αναφορικά με τις ενέργειες και την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης του ΕΣΠΑ για ενίσχυση του τομέα υγείας ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης Κώστας Ζόρμπας τόνισε ότι με τις κατάλληλες ενέργειες του ιδίου αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών ΠρογραμμάτωνΚωνσταντίνου Καποδίστριαήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, ο διαγωνισμός για την διάθεση υγειονομικού εξοπλισμού για τον Covid-19 στα νοσοκομεία της Περιφέρειας,με απευθείας υλοποίηση διαδικασιών από τα νοσοκομειακά ιδρύματα.

 

Ειδικότερα, με βάση την καταγραφή των αιτημάτων των Διοικητών των Νοσοκομείωντο συνολικό ποσό για την προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού, όπως συσκευές αποσυμπίεσης, αναπνευστήρες και εξειδικευμένα υλικά, ανέρχεταιστις  600.000 ευρώ.

Ειδικότερα ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Ζάκυνθος:87.000 ευρώ

Κέρκυρα:40.000 ευρώ

Κεφαλονιά:370.000 ευρώ

Λευκάδα: 79.000 ευρώ

 

«Η αναβάθμισης της υγείας στα Ιόνια νησιά είναι πρωταρχικής σημασίας και προτεραιότηταςκαι καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να συμβάλλουμε σε αναβάθμιση των υπηρεσιών που χρειάζεται η Περιφέρειά μας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλεία όχι μόνο το ΕΣΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ.Ζόρμπας.

 

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ.Ζορμπάς, το προσεχές διάστημα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για  την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών και του εξοπλισμού των  12 Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας.

Παράλληλα, εκκινούνται  οι διαδικασίες για την προμήθεια δυο πλωτών ασθενοφόρων αλλά και η εγκατάσταση οργανωμένου συστήματος τηλεϊατρικήςσε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» έχουν ενταχθεί ήδη οι πράξεις «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 5 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ 4Χ2 ΚΑΙ 4 ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ», προϋπολογισμού 737.800 ευρώ και«Αξιοποίηση Συστημάτων ΑΠΕ και Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου»με προϋπολογισμό 853.904,92 ευρώ.

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27548 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.