28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: «Προστασία των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: «Προστασία των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας»

Η Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, αναδεικνύει την  σημασία που έχει η εγρήγορση για την αποτελεσματική προστασία των εργαζομένων  στους χώρους εργασίας για την φυσική και ψυχική υγεία τους, για την εργασιακή αποδοτικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 ανέδειξε την ανάγκη των κατάλληλων συνθηκών στους χώρους εργασίας για την δημόσια υγεία ευρύτερα. Γι’ αυτό το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι : «Σταματήστε την Πανδημία. Η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία μπορούν να σώσουν ζωές».

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά την διάρκεια της πανδημίας έθεσε ως πρώτο στόχο την προστασία των εργαζομένων με το κατάλληλο υλικό προφύλαξης και την οργάνωση εργασίας.

«Σήμερα, εκτός από την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στον χώρο της εργασίας, επανεκτιμούμε τους κινδύνους και θέλουμε να προσφέρουμε την ασφάλεια σε όλους τους εργαζόμενους.

Προχωρούμε την διαδικασία για συνεργασία με ιατρούς εργασίας για την κάλυψη των βασικών αναγκών της ασφάλειας  και υγείας εργαζομένων μας.

Οι εργαζόμενοι αποτελούν το πολύτιμο κεφάλαιό μας, το οποίο έχει στερηθεί έως σήμερα τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας, προστασίας , εκπαίδευσης και εξέλιξης των δεξιοτήτων τους.

Τιμάμε επίσης το παράλληλο μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας  Ημέρας, ως Ημέρα Μνήμης Εργαζομένων, για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων και ανεπανόρθωτων βλαβών στους χώρους εργασίας και την ηθική πρόκληση της αποτελεσματικής προστασίας», δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

About Ομάδα Σύνταξης 27956 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.