20.000 μάσκες από την αδελφοποιημένη πόλη ZHOUSHAN..


 

Λευκάδα 27-3-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση ανταπόκριση της αδελφοποιημένης μας πόλης  Zhoushan της επαρχίας Zhejiang στην επικοινωνία του Δημάρχου για την υποστήριξη του Δήμου μας σε υγειονομικό υλικό, για την αντιμετώπιση της επιδημίας τουκορωνοϊού.

Η Zhoushan, πόλη ενός περίπου εκατομμυρίου κατοίκων επέδειξε εξαιρετική οργάνωση στην αντιμετώπιση του ιού και κατάφερε να καταγράψει μόλις  10 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι τις 8 Μαρτίου 2020 και κανένα θάνατο. Έκτοτε δεν έχει αναφερθεί κανένα νέο κρούσμα στην περιοχή. Το κατάφερε ακολουθώντας αυστηρά περιοριστικά μέτρα και σταματώντας το 100% της παραγωγής των εργοστασίων και κάθε οικονομικής δραστηριότητας.

Ο Δήμος της Zhoushan ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στο αίτημα του Δημάρχου Λευκάδας, Χαράλαμπου Καλού για αποστολή μασκών στη Λευκάδα με σκοπό την προστασία του τοπικού πληθυσμού  και απέστειλε 20.000 μάσκες
. Τα δέματα θα παραληφθούν από το Δήμο Λευκάδας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στόχος της Zhoushan είναι να βοηθήσει τη Λευκάδα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον COVID-19 όπως έπραξε και η ίδια, αποδεικνύοντας έμπρακτα τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δυο πόλεων που μετρούν ήδη 5 χρόνια.

Ο Δήμος Λευκάδας ευχαριστεί θερμά το Δήμο της Zhoushan o οποίος έχει επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, για την άμεση ανταπόκριση και τα γρήγορα αντανακλαστικά συναδελφικής συνεργασίας για διεθνή θέματα, στα πλαίσια της ήπιας διπλωματίας των αδελφοποιημένων  πόλεων.

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

About Ομάδα Σύνταξης 28452 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.