10 χρόνια Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Νεανικών Τμημάτων


Το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου 2018 για 10η χρονιά η Καρυά φιλοξένησε τους μικρούς χορευτές των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου εμφανίστηκαν τα νεανικά χορευτικά της Νέας Χορωδίας Λευκάδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας “Ο Μακρυγιάννης”, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγιάς.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του Αλέξανδρου Νυδριού, του Πήγασου Λευκάδας, του Ορφέα Λευκάδας και του Απόλλωνα Καρυάς.

Ξεκινώντας με την καθιερωμένη παρέλαση στη κεντρική αγορά της Καρυάς, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Χοροί από την Ήπειρο, την Τήλο, τον Πόντο, το Ξηρόμερο, την Κεφαλλονιά, τη Σμύρνη και την Λευκάδα παρουσιάστηκαν με πλήρη αρτιότητα ενώ έκδηλο ήταν το πάθος των μικρών χορευτών για το χορό.

Ένα ξεχωριστό διήμερο γεμάτο χορό, τραγούδι, εξαιρετικές παρουσίες των παιδιών που στελεχώνουν τα χορευτικά των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας.

Μετά τη λήξη των εμφανίσεων και την ανταλλαγή των καθιερωμένων αναμνηστικών ακολούθησε κέρασμα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καρυάς και φυσικά το καθιερωμένο γλέντι μεταξύ των παιδιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κ. Δρακονταειδής, ο Αντιδήμαρχος κ. Θ. Περδικάρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Σέρβος, η Πρόεδρος της Τ. Ε. Καρυάς κα Μ. Πετράκη.

Το Δ.Σ. του Απόλλωνα Καρυάς εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στα Δ.Σ. των Πολιτιστικών Συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον εορτασμό των 10 χρόνων της Γιορτής Παραδοσιακών Χορών Νεανικών Τμημάτων και τίμησαν με την συμμετοχή τους την εκδήλωση.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19847 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.