1 στους 3 οδηγούς μιλούν στο κινητό τους ενώ οδηγούν – Ένα hands free μπορεί να σας σώσει τη ζωή…

Κανείς μπορεί να το διαπιστώσει με μια απλή βόλτα στο κέντρο της πόλης. Σχεδόν ένας στους τρεις οδηγούς που κινούνται με αυτοκίνητο αλλά ακόμα και δίκυκλο μιλούν στο κίνητό τους και σε κάποιες περιπτώσεις στέλνουν ακόμη και μηνύματα μέσω social media. Το φαινόμενο καταγράφεται σε ένταση και στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ειδικοί έχουν χαρακτηρίσει τον αποπροσανατολισμό που προκαλεί η ομιλία και χρήση για μηνύματα του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ακόμη και ως πιο βαρύ και από οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Να αναφέρουμε πως η κακή αυτή συνήθεια την οποία εντείνουν οι σύγχρονοι ρυθμοί εργασίας κλπ, είναι παράβαση του ΚΟΚ και τιμωρείται.

Ιδιαίτερα για τους δικυκλιστές, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος καθώς η χρήση του κινητού καταργεί ένα από τα δύο χέρια από το τιμόνι τους, με άμεσο κίνδυνο να χάσουν τον έλεγχο του οχήματός τους αν χρειαστεί να κάνουν κάποιο ελιγμό ή να φρενάρουν.

Η χρήση ενός ενσύρματου ή ασύρματου (τύπου bluetooth) hands free ακουστικού -αν απαραιτήτως πρέπει να μιλήσουν εν κινήσει, μειώνει ελαφρώς τις επιπτώσεις κατα την οδήγηση, ειδικά στους δικυκλιστές.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 18226 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.