Μάκης Μελάς στον Prisma 91,6: “Η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της εταιρίας Notion για το τουριστικό περίπτερο λέει ότι μάλλον δήμος και λιμενικό ταμείο βάδισαν σε λάθος μονοπάτι.”

30 Αυγούστου | 16:44 μμ | 2018
Μοιραστείτε το:

Με αφορμή το γεγονός ότι  η εταιρεία notion κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κάνει κατά του Λιμενικού ταμείου, ο Μάκης Μελάς τοποθετήθηκε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ΤΑΟΛ δίπλα από το τουριστικό περίπτερο έκανε  έναν πολύ καθαρό διαγωνισμό, καθώς όταν υπήρχαν κάποιες ενστάσεις και αμφιβολίες, υπήρχαν  εκκαθαρίσεις στη διοίκηση.

Ο δήμος και το λιμενικό ταμείο, πήραν το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού, καθώς με τον τρόπο που το παρουσίασαν δεν ήταν συμφέρον για το λιμενικό ταμείο και τον δήμο Λευκάδας, απλώς  αυτό το αποτέλεσμα ήταν αρεστό σε κάποιους άλλους.

Η επένδυση ήταν μικρή και το ενοίκιο μεγαλύτερο και δεν δημιουργεί θετικά αποτελέσματα για τον ιδιοκτήτη και τον μισθωτή.

Όπως ανέφερε ο κύριος Μελάς ήταν γνώστης της απόφασης αυτής, λέγοντας ότι  παρελθοντικά μέσα από συνεντεύξεις είχε εκτιμήσει ότι  ο δήμος θα χάσει τα ασφαλιστικά μέτρα με την notion.

Την περασμένη εβδομάδα περίπου έφτασε και η καθαρογραμμένη απόφαση με τα ασφαλιστικά μέτρα στο λιμενικό ταμείο.

Το αποτέλεσμα είναι σε βάρος της απόφασης και το λιμενικό ταμείο ή θα πρέπει να ξανακάνει διαγωνισμό ή θα πρέπει να υπογράψει με την εταιρεία notion. Το δικαστήριο έβγαλε μία απόφαση και η απόφαση αυτή ισχύει.

“Μέχρι να κάνει ένσταση το λιμενικό ταμείο, η να γίνει ανακοπή της απόφασης και να χρησιμοποιηθούν άλλα ένδικα μέσα, αυτή η απόφαση υπάρχει μπροστά μας, αν πετύχουν μία άλλη απόφαση υπέρ τους να τα πούμε ότι ο δήμος πήρε τη ρεβάνς.”

Σύμφωνα με τον κύριο Μελά  θα είναι καλύτερη η επένδυση αν πάνε και τα δύο κτίρια πακέτο, κάτι που το Ταολ είχε προτείνει στο δήμο  σε μία Σύσκεψη στο κτίριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Μάλιστα  όπως ανέφερε  τότε ο κύριος Δρακονταειδής  είπε ότι δεν μπορούμε να πάμε πακέτο με το Ταολ, γιατί υπάρχει ένα άλλο καθεστώς λειτουργίας, υπάρχουν καθυστερήσεις, ενώ εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ποιος έχει ρίξει τις πρώτες υπογραφές, ποιοι έχουν πάρει εγγυητικές επιστολές πιο έτοιμοι να προχωρήσουν και ποιοι έχουν μπλέξει σε μία περιπέτεια.

Σύμφωνα με τον κύριο Μελά πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, που αν γίνει θα αλλάξει για πάρα πολλά χρόνια την όψη της Λευκάδας τόσο   με την αλλαγή της μορφής του παλιού οινοποιείου του ΤΑΟΛ, αλλά και του τουριστικού περιπτέρου.

“Όλα αυτά τα λέω γιατί μέχρι να γίνει υποθαλάσσια την οποία ξανασυζητάμε, μέχρι να γίνει η υπέργεια η η εναέρια ζεύξη θα περάσουν χρόνια, η είσοδος της πόλης για πολλά χρόνια θα είναι από κει πάνω, όλα τα σκάφη που έρχονται για να περάσουν στη Μαρίνα ή στο Μεγανήσι,  ή  εξέρχονται προς τα πάνω θα περνάνε από αυτό το τμήμα και είναι διαφορετικά να είναι σε αυτά τα μαύρα χάλια, με την άμμο και τα κτίρια ερείπια.

Αυτές οι επενδύσεις είναι δύσκολες, γιατί είναι σε μία ζώνη ιδιαίτερης προστασίας, καθώς απέναντι είναι το κάστρο και ισχύουν αρχαιολογικοί χώροι και θα χρειαστεί προσπάθεια για να παρθούν οι εγκρίσεις σε όσα θέλουν επενδύσουν.”

“Το Ταολ έχει δώσει στη δημοσιότητα την διακήρυξη του, καθώς και την αξιολόγηση.

Από την άλλη μεριά υπήρχαν διαφορετικές εκτιμήσεις όσον αφορά την αξιολόγηση του τουριστικού περιπτέρου, άλλα έλεγε η μία επιτροπή, άλλα έλεγε η άλλη και φαινόταν ότι κάποιοι άνθρωποι επηρεαζόταν, χωρίς να υπάρχει κάτι επιλήψιμο.

Το δημοτικό συμβούλιο και το λιμενικό ταμείο ήταν οι τελικοί κριτές, φαίνεται όμως ότι για να βγαίνει μία δικαστική απόφαση και να λέει άλλα πράγματα, ότι μάλλον βάδισαν σε λάθος μονοπάτι.

 


Ροή Ειδήσεων

«Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό» – live η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη για την πρόταση δυσπιστίας

Μοιραστείτε το:Δεν μιλήσαμε όσο έπρεπε για την τραγωδία και τα αίτια της, αναγνώρισε ο κ. Μητσοτάκης. Πολιτικές δυνάμεις όμως είπε,...

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, είπε ο πρόεδρος...

Διαμαρτυρία στον Άι Γιάννη για την κατάσταση του δρόμου: «Διαχρονική αδιαφορία-Δεν θα μας σώσουν οι άρχοντες, πρέπει να ενεργοποιηθούμε» [ΒΙΝΤΕΟ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ]

Διαμαρτυρία για την κατάσταση του δρόμου στην παραλία του Άι Γιάννη πραγματοποίησε η Κίνηση Πολιτών για μια Αξιοβίωτη Λευκάδα το απόγευμα της...

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Comments 1

  1. Μια άποψη για το τουριστικό περίπτερο says:

    -Στο τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο επενδύθηκαν όλα τα Αμαρτήματα που μεταπολιτευτικά αποδόθηκαν στο αυταρχικό στρατιωτικό καθεστώς των ετών 1967-1973. Και αυτό ήταν λάθος. Γιατί και μέσα στο στρατιωτικό καθεστώς υπήρχε ο πυρήνας του κράτους, που δεν ήταν σε όλες τις διεκφάνσεις του αυταρχικό. Ακόμα και για τον λόγο ότι σκόπιμα προσπαθούσε να αποκτήση λαικό έρεισμα. Και στην προσπάθεια απόκτησης κοινωνικού ερείσματος, κάποιο έργο κοινωφέλειας θα παρουσίασε, ως μια δομή κράτους.
    Και ο δρόμος από τα Ασπρογερακάτα προς την Έξάνθεια έργο της Μόμα έχει μείνει πως ήταν. Και αυτός για την εποχή και ως τώρα δεν ήταν χωρίς ωφέλειες κοινωνικές.
    Το 1972 για την ιστορία της χώρας από το Ελληνικό κράτος ( το στρατιωτικό καθεστώς ήταν ) έγινε το Νομισματοκοπείο Αθηνών, και η Ελλάδα ωφελήθηκε τεράστιους πόρους ως τώρα και θα ωφελείται( η κοπή νομισμάτων πάντα είναι μεγάλο κόστος , και δημιουργούσε και αναπτυξιακή ωφέλειες ως άσκηση νομισματικής πολιτικής εκάστοτε) και αυτό θετικό και κοινωφελές ήταν.
    Η εγκατάληψη διαφόρων έργων που έγιναν απ το κράτος εκάστοτε, ασχέτως πολιτειακής μορφής ( η Ελλάδα όλο τον εικοστό αιώνα έζησε διάφορα πολιτειακά καθεστώτα, ΜΟναρχία, Δικτατορίες , Δημοκρατία ), δεν είναι παρά απαξίωση του ίδιου του Εθνικού πλούτου.
    Στην Παραλία Κάστρο της Λευκάδος χρόνια δεν υπάρχει μια καμπάνα για την χρήση απ τους λουόμενους. Στην καλύτερη παραλία της Νήσου .
    Η εγκατάλειψη στην παραλία γενικά είναι προφανής. Το τουριστικό περίπτερο μπορούσε να εξυπηρετεί. ΔΕν ήταν για εγκατάλειψη. Ταυτόχρονα δεν μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι ανακαλύφθηκαν και αξιοποιήθηκαν και διαφημήστικαν παραλίες – και αυτές καλές είναι- σε αρκετά χιλιόμετρα απ την πρωτεύουσα της Νήσου και η προσφορότερη και στην αξιολογότερη και προσφορότερη σε πρόσβαση παραλία του Κάστρου δεν έγινε αξιοποίηση του υπάρχοντος τουριστικού περιπτέρου που θα αναβάθμιζε και την παραλία .
    Δεν έγινε το ίδιο με την ύπαρξη του ΝΟμισματοκοπείου της χώρας, που ακόμη στις επετείους ιδρύσεώς του απ το Ελληνικό κράτος το 1972, γίνεται εκτενή αναφορά στα ωφελήματα που έφερε για την χώρα. Και ήταν και είναι και θα είναι τεράστια για χρόνια, ως έργο του Ελληνικού κράτους- ασχέτως πολιτειακής δομής του κράτους , που τότε ήταν αυταρχικό στρατιωτικό και ανελεύθερο καθεστώς.
    Συνολικά, οι πόροι που δαπανήθηκαν απ το Ελληνικό κράτος για την δημιουργία του Τουριστικού περιπτέρου στην παραλία Κάστρο της Λευκάδος, συνολικά οι πόροι τούτοι δεν βρήκαν ούτε την στον χρόνο αποσβεστική τους διάσταση ως κοινωνική συνολική ωφέλεια , και απετέλεσαν μεγαλύτερο μέγεθος πόρων σπαταλημένων του πλούτου της χώρας, έναντι πόρων που επενδύθηκαν σε άλλα έργα κοινωφέλειας και αναπτύξεως από το Ελληνικό κράτος διαχρονικά. Και αυτό είναι και συνολική κοινωνική σπατάλη, δηλαδή σπατάλη πόρων των ίδιων των πολιτών.
    Το τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο μπορούσε χρόνια και μπορεί ακόμα να αξιοποιηθεί ορθολογικά να αναβαθίσει την ίδια την Νήσο, παραγάγωντας εξωτερικές οικονομίες και για όλες τις άλλες παραλίες και τις τουριστικές υποδομές, και καλά είναι να μην ξεχνάμε ότι η παραλία του κάστρου είναι η κλασσική παραλία της Νήσου. Αυτός ο συμβλισμός και η αναφορά διαχρονικά να μην παρακάμπεται εύκολα. Και να μην αμαυρώνεται από την εγκατάλειψη του τουριστικού περιπτέρου που ως εγκαταλελειμένο και αναξιοποίητο δεν εισφέρει συνολικά στην παραλία. Και στις μέρες μας οι παραλίες δεν νοούνται χωρίς και τις υποδομές του για εξυπηρέτηση των τουριστών και των λουομένων γενικά. Αυτός είναι ο λόγος που σε κάθε παραλία στήνονται και καντίνες και οργανώνονται ξαπλώστρες και ομπρέλες, ακόμα και σε σημεία δύσκολης και κοστοβόρου υποστήριξης των υποδομών αυτών. Το τουριστικό περίπτερο του Κάστρου μπορεί ορθολογικά να αξιοποιηθεί προς όφελος και των πολιτών και των τουριστών και της οικονομίας της Νήσου και της Εθνικής οικονομίας συνολικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post