Δήμαρχος Λευκάδας: “Αν στο όνομα της “ανάπτυξης” χτίσουμε όλο το νησί η Λευκάδα πάει για βούλιαγμα…

16 Δεκεμβρίου | 11:40 πμ | 2018
Μοιραστείτε το:

Στην δευτερολογία του ο Δήμαρχος Λευκάδας αφού είχαν προηγηθεί τοποθετήσεις των παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων οι οποίες θα ακολουθήσουν σε άλλο ρεπορτάζ,  είπε ότι θα κάνει κάποιες σκέψεις δυνατά.

Η πρώτη σκέψη του ήταν για την πρόταση που ακούστηκε για μία συνολική  μελέτη για όλο το νησί.

Γιατί αυτό όλες τις φορές που το παρουσιάσαμε και στις συζητήσεις που καταθέσατε οι περισσότεροι συνάδελφοι και τις λάβαμε υπόψιν,  δεν τις κάνατε;

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να χαϊδεύεις τα αυτιά. Η θετική ψήφος στο χωροταξικό δεν είναι εύκολη ψήφος, η αρνητική είναι εύκολη γιατί χαϊδεύει αυτιά.

Γιατί αυτό εδώ και 4 χρόνια δεν ετέθη; Σε αυτή τη διαδικασία κάνατε προτάσεις και αυτό που σήμερα καλούμαστε να εγκρίνουμε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου το  ψήφισε.

Δεν είναι κακό κάποιος να πει ότι έκανα λάθος και να επανεξετάσει την ψήφο του, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα σε αυτά που λέμε.

Δεν υπάρχει κανένα χωροταξικό στον κόσμο που να μην θίγει σε εισαγωγικά κάποιους. Όταν λες μειώνω τη δόμηση, κάποιοι αντιδρούν από την άλλη όμως πρέπει να απαντήσεις και σε ένα ερώτημα:

Επί της ουσίας χωροταξία θέλουμε και όχι θεωρητικά, γιατί και σε άλλα θέματα ορκιζόμαστε σε αυτή, ωστόσο αυτό το αντιφατικό των σταδίων αυτού του χωροταξικού σχεδίου, που ξεκίνησε το 2015, το κουβεντιάσαμε πολλές φορές και αφού το έχουμε ψηφίσει, καταλήγουμε να λέμε ότι δεν μας κάνει, με τρελαίνει δεν μπορώ να το κατανοήσω.

Ειπώθηκε το εξής και εγώ νομίζω ότι ο πρόεδρος από τον Νικολή το παντρεύτηκε ως θέμα. Και ρωτώ: “Τώρα με το υπάρχον καθεστώς που το συγκεκριμένο είναι καταφύγιο υπάρχει δυνατότητα δόμησης;  Το καταφύγιο που έχουμε είναι ορισμένο από το 2003 και απαγορεύεται να δομήσεις.

Ο δήμαρχος είπε ότι θέλει να πει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο τη σκέψη του και στους πολίτες, ότι η λογική του να τα δομήσουμε όλα τον τόπο τον καταστρέφει.

Στο όνομα των αναγκών, θα οδηγηθούμε να χτίσουμε όλη τη Λευκάδα. Αυτή τη Λευκάδα ονειρεύεστε; Αυτή η Λευκάδα μαθηματικά, έτσι αν συνεχίσει πάει για βούλιαγμα.

Θα μου ήταν πολύ εύκολο τόσο για μένα όσο και συνολικά για τη δημοτική αρχή, να αναβάλλω τη συζήτηση του θέματος για προεκλογικούς λόγους.

Στο Διά ταύτα ο δήμαρχος Λευκάδας κατέληξε, στο να καταθέσει μία πρόταση.

“Θα ορίσουμε ένα χρονικό περιθώριο περίπου 20 ημερών. Στο πρώτο Συμβούλιο του Γενάρη και παρακαλώ να έρθουν αυστηρός γραπτά όλες οι προτάσεις που έχετε επί του σχεδίου.

Εγώ άκουσα και ενδιαφέρουσες προτάσεις, μπορούμε αυτές να τις εξετάσουμε κι αν πρέπει να κάνουμε ορισμένες αλλαγές να τις κάνουμε.

Ωστόσο μην έρθουμε στο επόμενο συμβούλιο και κάνουμε μία επανάληψη των ίδιων, όσων είπαμε σήμερα. Οι κατάρες γενικώς ότι αυτό δεν είναι καλό πετάξτε το είναι εύκολες.

Πρέπει να σας πω ότι αν αυτό το σχέδιο το αφήσουμε στην μπάντα και πάμε σε ένα συνολικό το κόστος είναι 700.000 ευρώ.

Θεωρείται στα σοβαρά ότι υπάρχει δήμαρχος που από ίδιους πόρους θα βάλει 700.000 ευρώ για να κάνει αυτή την ιστορία η οποία θα κρατήσει τουλάχιστον 10 χρόνια;

Εμείς αυτό το σχέδιο το βελτιώσαμε και με τη δική σας συμβολή, αν μπορούμε να το βελτιώσουμε κι άλλο, για αυτό επανέλαβε την πρότασή του να συζητηθεί στο πρώτο Συμβούλιο του Ιανουαρίου, με συζήτηση όλων των προτάσεων που θα έχουν υποβληθεί γραπτώς και να τις δούμε.

Τελευταία ανανέωση: December 16, 2018 11:41 am


Ροή Ειδήσεων

Θανάσης Καββαδάς: «Ο χώρος της Λευκαδίτικης Στέγης στην Ηλιούπολη πρέπει να επεκταθεί για να καλύψει τις ανάγκες της μεγάλης λευκαδίτικης κοινότητας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λευκάδα, 24 Απριλίου 2024   Θανάσης Καββαδάς: «Ο χώρος της Λευκαδίτικης Στέγης στην Ηλιούπολη πρέπει να επεκταθεί για...

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post