Για άλλη μια φορά το θέμα των ανεπιτήρητων στο δημοτικό συμβούλιο. Εν αναμονή αλλαγής νομοθετικού πλαισίου.

17 Νοεμβρίου | 17:52 μμ | 2018
Μοιραστείτε το:

Αναφορά στο θέμα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, με αφορμή και τις αγωγές των κατοίκων της ορεινής Λευκάδας  έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ο Βασίλης Αραβανής.

Όπως είπε από τη μία μεριά είναι κάποιος κτηνοτρόφος με ένα άθλιο καταυλισμό, από ότι ο ίδιος είδε, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης αυτών  των ανεπιτήρητων.

Από την άλλη μεριά υπεύθυνος είναι ο δήμος, η περιφέρεια, η αστυνομία, η πυροσβεστική, οι δικαστικές εξουσίες, με ένα πλαίσιο το οποίο καλά κάνατε και προσπαθείτε να γίνει ισχυρότερο.

“Το νομικό πλαίσιο από μόνο του δεν πρόκειται να σας λύσει το πρόβλημα, αλλά οι ενέργειες και οι πράξεις.

Δείτε τις 2 μεριές ζυγίστε τες και αποφασίζεται ότι η δεύτερη πλευρά μπορεί να νικήσει την πρώτη, για να λυθεί επιτέλους αυτό το πρόβλημα.

Δική σας είναι η διαχείριση αυτού του προβλήματος, εσείς αποφασίζετε.”

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, είπε ότι το θέμα αυτό έχει συζητηθεί πολλές φορές το δημοτικό συμβούλιο, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν πάρει στα χέρια τους τις προσπάθειες που έκανε η δημοτική αρχή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με περίπου 47 ενέργειες, με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Το θέμα καλά κάνει και επανέρχεται γιατί αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, θυμίζοντας ότι ύστερα και από τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, αναμένεται στη βουλή η αλλαγή του θεσμικού Πλαισίου, με την δημοτική αρχή να έχει κάνει πολλές προτάσεις και συναντήσεις με υπουργούς.

“Το θεσμικό πλαίσιο αλλάζει και κάτω από τη δική μας πίεση, δεν θα λύσει από μόνο του το πρόβλημα, ωστόσο  βοηθάει, περιμένουμε να αλλάξει, για να μας δώσει περισσότερα όπλα.

Εκτός από αυτό δεν έχω ακούσει καμία συγκεκριμένη πρόταση που να λέει ότι με βάση το θεσμικό οπλοστάσιο που είχαμε, κάναμε συγκεκριμένα πράγματα και θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσα άλλα.

Με πολλή χαρά αν έχει υπάρξει παράλειψη της Δημοτικής Αρχής σε αυτό, θέλω να ακούσω πρόταση, θυμίζοντας ότι μέσα στο 2018 έγινε ο   6ος διαγωνισμός ο οποίος απέβη άκαρπος, στο να βρούμε ειδικούς ανθρώπους που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Τελευταία ανανέωση: November 17, 2018 7:01 pm


Ροή Ειδήσεων

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων σχετικά με την εγκατάσταση πλυντηρίου – λιπαντηρίου στην Απόλπαινα Λευκάδας;

Επερώτηση: Γιατί δεν έχει υλοποιηθεί, μέχρι σήμερα, η απόφαση του Π.Σ.59-7/18-03-2023, σχετικά με την εγκατάσταση πλυντηρίου - λιπαντηρίου στην Απόλπαινα...

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post