Ψήφισμα Περιφέρειας σχετικά με τα προβλήματα κτηματολογίου ΤσουκαλάδωνΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που
αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι κοινοτήτων της Λευκάδας με το κτηματολόγιο και μετά από
την Λαϊκή Συνέλευση στις 17-11-2018 στους Τσουκαλάδες Λευκάδας, αποφασίζει την
πλήρη στήριξη των παρακάτω αιτημάτων:

α. Να ξεκινήσει άμεσα η εργολαβία για τον επαναπροσδιορισμό των ορίων, όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά το κτηματολόγιο στην Λευκάδα.

β. Το χρονικό διάστημα μέχρι την περαίωση της επανακαταμέτρησης, οι όποιες δικαιοπραξίες να διεξάγονται με το καθεστώς που υπήρχε πριν το κτηματολόγιο. (Διαχρονική δέσμευση όλων των ΔΣ του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ από 1-6-2006 και μετά)

γ. Τα χαρακτηρισμένα (με ευθύνη του Κτηματολογίου) σπίτια και αγροτεμάχια με τον όρο «αγνώστου» να συμπεριληφθούν μέσα στο καθεστώς της επανακαταμέτρησης και να μην υποχρεωθεί κανένας σε περαιτέρω έξοδα δικαστικά κλπ για την νομιμοποίηση τους.

δ. Να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλες περιοχές της Λευκάδας, που εφαρμόστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα, να γίνουν ενστάσεις για να διορθωθεί η γεωμετρική απεικόνιση, γιατί με τον τρόπο που έγινε πολλοί συμπολίτες μας δεν δήλωσαν τα ακριβή όρια των ιδιοκτησιών τους.

Επίσης, μία επιτροπή αγώνα των κατοίκων μαζί με τους κ. Θεόδωρο Χαλικιά Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας, κ. Αθανάσιο Καββαδά Βουλευτή Λευκάδας και κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή Δήμαρχο Λευκάδας θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη Γιώργο και την εταιρεία του Δημοσίου ΕΚΧΑ για την επίλυση των παραπάνω αιτημάτων.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25749 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η επικράτηση της κρατικού αυταρχισμού και καθηλωτισμού των πολιτών -τα τελευταία χρόνια ιδιαιτέρως επιδιωκόμενη με άλλοθι την οικονομική δήθεν κρίση, έχει και σαν κύρια προσδιοριστική και αναγκαία παράμετρο την σκόπιμη κτηματολογική θολούρα , μια και δεν μπορεί το αυταρχικό κράτος να μην επιδιώκει ωφελήματα – αυτά στον χρόνο είναι πολύ μεγάλα για τους διαχειριστές – μέσα της ακανόνιστης πρόχειρα κτηματικής χαρτογράφησης της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση το ηλεκτρονικό κοντρόλ – περίπου τηλεοπτικό κοντρόλ- από νοητικό συνεχές γίνεται υλικό συνεχές και για την αποτύπωση της γής επίπεδα,- η εικόνα ή το κτηματογραφικό σχέδιο δεν μπορεί νάναι παρά δύο εικονικών διαστάσεων μέσα στο εικονικό κάδρο- , παρακάμπτωντας την πραγματικότητα και παράγοντας ένα εικονικό μετείκασμα.
  Ο στόχος είναι η αλλοίωση της ίδιας της πραγματικότητας του τόπου που χαρτογραφείται ( δηλαδή μια νέα διαμόρφωση της αίσθησης των πολιτών για τον ίδιο τον χώρο ) και έτσι επιβολή νέων διατάξεων και κατηγοριών για την κάθε κτηματογραφούμενη περιοχή.
  Αυτό έγινε προφανές εξόφθαλμα στις μέρες μας όταν εξαπολύθηκαν οι αριθμοί των κτηματογραφικών αποσπασμάτων -ΚΑΕΚ – η κάθε έκταση ονομάζεται πλέον κτηματογραφικό απόσπασμα και αυτό είναι μια νέα προσχηματική παράμετρος- για το ποιες θεωρήθηκαν πλέον δημόσιες εκτάσεις για πώληση ή εκμετάλευση απ το κράτος και όσα σχήματα σχετίζονται πίσω απ αυτή την έννοια και από καιρό ενάρξεως του κτηματολογίου και τώρα και στην πορεία του χρόνου. Τα σχήματα αυτά που επανδρώνουν και λειτουργούν πίσω απ την παράμετρο κράτος και κρατική εκάστοτε αρχή θα παρουσιάζονται στο χρόνο εκδηλούμενα πίσω απ τις μορφές αξιοποίησης δήθεν των εκτάσεων, και υπό την μορφή επίκλησης της νομιμότητας ( την εικονική νομιμότητα των κτηματογραφικών αποσπασμάτων και διαγραμμάτων) δήθεν που ως σκοπούμενα εξ αρχής χωρίς την αναγκαία τοπογραφική αποτύπωση και συνοριακή υπαρκτή διευθέτηση θα επιβάλουν θεσμοποιούν αυτή την εικονική νομιμότητα.
  Η νομιμοποίηση της εκάστοτε υλικότητας ( αλήθεια υπερ τίνος όχι πάντως υπέρ των πολιτών ) που θα προκύπτει απ την παραπάνω θεσμικότητα θα είναι και η νέα αποδεκτή κοινωνική υπαρκτότητα.
  Το σύνολο των κτηματογραφικών αποσπασμάτων ( ΚΑΕΚ) εκτυπωμένα σε χαρτί Α4 ως κτηματογραφικά διαγράμματα θα αποτελούν και την υλική πραγματικότητα του εκτασιακού μεγέθους της χώρας.!!!!
  Όπως και το σύνολο των εγγραφών στους σκληρούς δίσκους του taxis του υπουργείου οικονομικών για τους φόρους και τα πρόστιμα που καταλογίζονται απ το ίδιο κράτος ( αυτό που κτηματογραφεί) στους πολίτες
  αποτελούν και προσδοοριστικό ,το κυριώτερο μάλιστα, μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας , και αποτελούν και αυτά θεσμοθετημένη υπαρκτότητα.
  Η κανονικότητα είναι η ίδια.
  Το ίδιο το κράτος δημιουργεί την εικονικότητα ( μέσω του taxis) για την οικονομική ζωή της χώρας και το ίδιο το κράτος παραγάγει την εικονικότητα
  για την εδαφική πραγματικότητα της χώρας.
  Η κατανεμημένη φορολογία ( ως κρατική θεσμικότητα ) να καταβληθεί απ τους πολίτες μετατρέπται σε υλικότητα για του πολίτες, όπως και η κατανεμημένη ατοπογράφητη κτηματογράφηση των ιδιοκτησιών των πολιτών , μετατρέπεται σε υλικότητα για τους πολίτες. Και στις δύο περιπτώσεις – και σε άλλες δήθεν αναγκαίες θεσμικότητες- η υλικότητα αφήνεται να ιδιοποιείται και να διαχειρίζεται απ το κράτος.
  Το ερώτημα τι είναι αυτό το κράτος που θεσμικά με την κάθε νοητική θεσμικότητα επιδιώκει να παράγει εικονικότητες, πίσω απ τις οποίες κυοφορούνται οι υλικότητες που το ίδιο ( και όσοι πίσω απ αυτό ταύτοι, τοιούτοι, αυτοί, εκείνοι, οι άλλοι εκάστοτε) θα διαχειριστούν, καλά είναι να παραγάγει κάποιο προβληματισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.