Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Απόλλωνα ΚαρυάςΟ Απόλλων Καρυάς ετοίμασε για τις φετινές γιορτές μια σειρά εκδηλώσεων,
τηρώντας την παράδοση χρόνων.Η αρχή έγινε την περασμένη Κυριακή με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στη  νέα πλατείας Καρυάς, στον οποίο συμμετείχαν χορευτές, μέλη και φίλοι του  ομίλου καθώς και πολλοί Καρσάνοι, δημιουργώντας μια ξεχωριστή γιορτινή  ατμόσφαιρα.
Η ιδέα της δημιουργίας μιας χριστουγεννιάτικης γωνιάς  αφιερωμένη στα παιδιά, όπου θα μπορούν να παίξουν, να φωτογραφηθούν αλλά  και να συμμετάσχουν στα δρώμενα που ετοιμάζει για φέτος ο Απόλλωνας,
έγινε πραγματικότητα.Σειρά έχει η εκδρομή στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, με τις συμμετοχές των επισκεπτών να έχουν ξεπεράσει ήδη κάθε  προηγούμενο.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ζυμώνουμε όπως παλιά. Διατηρώντας την παράδοση  και τα έθιμα της περιοχής μας που ήθελε τα νοικοκυριά να ετοιμάζουν την  παραμονή τα ζυμώματα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, προγραμματίζουμε  ένα ξεχωριστό εργαστήρι για παιδιά και μεγάλους.

Με τη βοήθεια γυναικών
του χωριού θα ετοιμάσουμε χριστόψωμο, σταυρό και μπαλούμπες. Θα  γνωρίσουμε την ιστορία τους, τα έθιμα της προετοιμασίας του  χριστουγεννιάτικου τραπεζιού και φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να  ακούσουμε ιστορίες από τα παλιά από τις γηραιότερες φιλοξενούμενες. Οι  συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, θα λάβουν μέρος στην παρασκευή των  δικών τους ζυμωμάτων, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν στο
γιορτινό τους τραπέζι.Την παραμονή των Χριστουγέννων, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα  θα ηχήσουν στην νέα πλατεία Καρυάς, σε μια εκδήλωση για όλους. Μουσική,  χορός, bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών, γλυκίσματα, face painting για  παιδιά, ζεστό ρακόμελο και φρέσκιες τηγανήτες είναι μερικές από τις  εκπλήξεις που περιμένουν τους επισκέπτες. Φυσικά στην παρέα μας θα είναι  και ο Άγιος Βασίλης!

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι μικροί χορευτές του Απόλλωνα θα πούνε τα Κάλαντα στις γειτονιές της Καρυάς, μοιράζοντας σε κάθε σπίτι τις  παραδοσιακές κουτσούνες.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του  Απόλλωνα και του Αθλητικού Ομίλου Καρυάς, σε μια κοινή εκδήλωση των δύο  σωματείων της Καρυάς.

Το Δ. Σ. του Μουσικοφιλολογικού Ομϊλου Καρυάς ¨Ο Απόλλων¨ εύχεται σε όλο
τον κόσμο Καλές Γιορτές με υγεία και χαρά.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25701 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.