Χρήστος Βεργίνης στον Prisma 91,6: “Έχουν πει τόσα ψέμματα ότι τα νοσοκομεία πάνε καλά, έρχονται οι πολίτες, βλέπουν ότι δεν ισχύει και ξεσπούν σε εργαζόμενους.”


Για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων Χρήστος Βεργίνης.

Αναφερόμενος μάλιστα σε συγκεκριμένο περιστατικό λεκτικής βίας από εξαγριωμένο συμπολίτης μας που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες, είπε ότι ήταν άλλο ένα από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν στα νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μέσα στην κρίση.

Όπως ανέφερε στους πολίτες έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι τα Νοσοκομεία και η υγεία σταθεροποιείται, όλα πηγαίνουν καλύτερα, προσλαμβάνονται γιατροί και από ότι φαίνεται ο κόσμος το ψέμα δεν το ανέχεται γιατί όταν έρθει στο νοσοκομείο θα δει αυτό το πράγμα.

Σε αυτή την κατεύθυνση είχε να κάνει και το συγκεκριμένο περιστατικό, όπου λόγο έλλειψης χειρούργου το Σαββατοκύριακο, ήρθε χειρουργημένη ασθενής με πόνο στην κοιλιά και δεν μπορούσε να βρει γιατρό και κακώς ξέσπασε στην νοσηλεύτρια, κάτι που καταδικάσαμε.

Όπως ανέφερε ο κύριος Βεργίνης πρέπει να δούμε γιατί συμβαίνουν αυτά, καθώς από την στιγμή που υπάρχουν ελλείψεις, έχουν πει τόσα πολλά ψέμματα στον κόσμο και του λέμε ότι όλα πάνε καλά, έρχεται κάποια στιγμή στο νοσοκομείο, βλέπει ότι δεν ισχύει, σου λέει ότι πληρώνει φόρους και θα πρέπει να έχει υγεία και δυστυχώς ξεσπάει στους συναδέλφους.

Ωστόσο δεν πρέπει να το κάνει αυτό, πρέπει να δει την αιτία που συμβαίνουν όλα αυτά, καθώς όταν τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα αναγκαστικά θα συμβαίνουν όλα αυτά.

Ιδιαίτερα όταν κάποιος έρχεται στο Νοσοκομείο και είναι οικονομικά αδύναμος, άνεργος, έχει δημιουργηθεί μια κακή συνείδηση ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι λογικό είναι να ξεσπάσει όπου μπορεί για να βρει διέξοδο με αυτό τον τρόπο, κάτι που δεν είναι σωστό.

Όσον αφορά την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου κατά την καλοκαιρινή περίοδο ανέφερε ότι το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο είναι ότι εδώ και δυο μήνες είναι με ένα χειρουργό, δηλαδή σε μια ολόκληρη περιοχή δεν υπάρχει χειρούργος καθημερινά.

Η λύση η οποία επιλέχτηκε από την διοίκηση και την 6η ΥΠΕ ήταν να μετακινηθεί χειρούργος από το Νοσοκομείο Πρέβεζας, για να καλύψει κάποιες ημέρες εφημερίας, όμως παρόλα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές ημέρες ακάλυπτες χωρίς χειρούργο το νοσοκομείο και αυτό είναι επικίνδυνο γιατί χωρίς γενικό χειρούργο και παθολόγο επί της ουσίας δεν υφίσταται νοσοκομείο και ο καθένας μπορεί να το καταλάβει.

Εκτός όμως από το θέμα του χειρούργου και στην αναφορά ότι γίνονται προσλήψεις, θα πρέπει να δούμε πόσοι έρχονται και πόσοι φεύγουν, καθώς δεν είναι μόνο οι ειδικευμένοι γιατροί που έρχονται στο Νοσοκομείο, αλλά και ειδικευόμενοι γιατροί, καθώς λίγο πριν το 2015, υπήρχαν δεκαπέντε ειδικευόμενοι γιατροί.

Τώρα υπάρχει μόνο ένας ειδικευόμενος χειρουργικής κλινικής και ένας αγροτικός γιατρός, όταν υπήρχαν δέκα που εφημέρευαν στο νοσοκομείο, σύνολο εικοσιπέντε γιατροί, άρα το ισοζύγιο αν καθίσουμε και το μετρήσουμε από το 2015 και μετά, επί της ουσίας είναι αρνητικό.

Ακούστε την συνέντευξη:

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21361 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.