Χρήστος Άγριος στον Prisma 91,6: “Δημιουργεί προβλήματα η απόφαση της Περιφέρειας για λειτουργία καταστημάτων χωρίς υπαλλήλους σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές”Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη, μίλησε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Άγριος, σχολιάζοντας την απόφαση του Περιφερειάρχη να επιτρέπει την λειτουργία καταστημάτων χωρίς υπαλλήλους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

“Αυτή η απόφαση της περιφέρειας που επέτρεψε την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και κατά τη διάρκεια αργιών, σε συγκεκριμένες τουριστικές ζώνες χωρίς την απασχόληση προσωπικού  , έχει δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στην αγορά της Λευκάδας,  καθώς κατά την διάρκεια  της τουριστική σεζόν τις Κυριακές θα πρέπει να κλείσουν όσα καταστήματα  έχουν  προσωπικό γιατί δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν μόνοι τους.

Το θέμα έχει τεθεί στον Αντιπεριφερειάρχη κ Χαλικιά,  ανέφερε ο κ ‘Αγριος, λέγοντας ότι κατανοεί την αγωνία των επιχειρηματιών και  ότι αυτό το θέμα πρέπει να το κοιτάξουν κάποιοι όχι από τα γραφεία τους κρατώντας την πένα τους, αλλά να βγουν στην κοινωνία και να την αφουγκραστούν.

Ο κύριος Άγριος επεσήμανε τις δύσκολες συνθήκες με τις οποίες λειτουργεί η αγορά κάτω από την κρίση και την υψηλή φορολογία, λέγοντας ότι υπάρχουν επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή που κλείνουν χωρίς τζίρο.

Ανάσα για τον εμπορικό κόσμο οι εκπτώσεις οι οποίες ξεκίνησαν από τις 9 Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου με τον ίδιο να επισημαίνει ότι  επειδή γίνονται πάρα πολλοί έλεγχοι, οι  επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκπτώσεις τους και αυτές θα  πρέπει να αναγράφονται στην προσθήκη του καταστήματος, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης θα πρέπει να καταγράφεται και το εύρος παρεχόμενες εκπτώσεις.

Ο κύριος ‘Αγριος συμβούλεψε το καταναλωτικό κοινό να προσέχει τον τρόπο που προβάλλεται η έκπτωση στο προϊόν, η οποία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια, ενώ οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλιά τιμή και αναγραφόμενη που είναι στην πινακίδα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς σε περίπτωση ελέγχου τα πρόστιμα τα είναι μεγάλα.

Κάνοντας μία σύντομη αναφορά σε πολιτικές εξελίξεις ο κύριος ο Άγριος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τους προβληματισμούς στο νησί της Λευκάδας και θα προσπαθήσει να κάνει ότι μπορεί για το νησί.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον του ίδιου να διεκδικήσει μία θέση στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι δεν σκέφτεται ακόμα κάτι τέτοιο, καθώς η αγωνία του είναι για το σήμερα και το τι θα κάνει ο κόσμος, καθώς πολλοί γονείς βλέπουν τα παιδιά τους να φεύγουν στο εξωτερικό έχοντας ξοδέψει σημαντικό κεφάλαιο θα σπουδάσουν και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

About Ομάδα Σύνταξης 27543 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.