Χαράλαμπος Καλός στον Prisma 91,6: “Ξεκαθάρισα ότι εάν ο χώρος στον οποίο ανήκω, ανοίξει μία διαδικασία απονομής χρίσματος ή στηρίξης δεν θα συμμετάσχω και αυτό ήταν σαφές εδώ και πολλούς μήνες.”


Την πρώτη του συνέντευξη έδωσε στον Prisma 91,6, ο Χαράλαμπος Καλός, λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

“To μεγάλο στοίχημα για την Λευκάδα  είναι το  όραμα του καθενός που θα ξεδιπλώσει πηγαίνοντας προς τις εκλογές, οι προτάσεις που θα καταθέσει, οι  ιδέες που θα πει, έτσι όπως θα συνδιαμορφωθούν έπειτα  από μία ζύμωση  από την κοινωνία να γίνουν κτήμα της.”

“Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, πως αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε οποιοσδήποτε δήμαρχος και αν εκλεγεί δεν θα μπορέσει να πάει τον τόπο εκεί που του αξίζει.”

Στο ερώτημα τι διαφορετικό για την Λευκάδα  θα προσφέρει η υποψηφιότητά του, ο κύριος Καλός  απάντησε  ότι η πρόταση η οποία θα κατατεθεί στην κοινωνία  διαμορφώνεται και με τους ανθρώπους του  συγκροτούν το ψηφοδέλτιο, αλλά και με  ζυμώσεις και  διάλογο με την κοινωνία.

“Προφανώς και υπάρχει η οραματική μας πρόταση, ωστόσο δεν  θα έχει τη μορφή “Αυτή είναι όποιος θέλει συμφωνεί ή διαφωνεί.”

“Θα είναι ένα προϊόν συνδιαμόρφωσης,  καθώς όντας βαθιά στόχοπροσηλωμένος σαν άνθρωπος, πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να τεθούν στο δήμο Λευκάδας, δημοτικοί στόχοι, καθώς θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι είναι αυτοί, κάνοντας την κοινωνία συμμέτοχη  σε αυτούς.

Μάλιστα όπως διευκρίνισε ένας τομέας αιχμής, που αποτελεί έναν από τους Δημοτικού στόχους, είναι η χρήση των νέων τεχνολογιών.

“Δεν μπορεί το 2019 πού θα γίνουν οι εκλογές να μείνουμε στο πατροπαράδοτο σύστημα, φέρνοντας για παράδειγμα μία σειρά δήμων που έχουν  βάλει στη ζωή των πολιτών ψηφιακές υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες προς  εξυπηρέτηση τους.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο ίδιος έχει  πάρει το χρίσμα από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που ανήκει, η κατεβαίνει ως αυτόνομος,  διευκρίνισε ότι πριν ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια από την μεριά του  όφειλε να μιλήσει με τους ανθρώπους του πολιτικού φορέα ο οποίος τον  καλύπτει ιδεολογικά και πολιτικά.

“Ξεκαθάρισα   εδώ και αρκετούς μήνες ότι δεν πρόκειται να μπω σε καμία διαδικασία απονομής, είτε χρίσματος είτε στήριξης.”

“Επί λέξη ανέφερα ότι αυτή είναι δήλωση και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όπου και όποτε θέλετε, προφανώς ανήκω σε αυτό το χώρο δεν το κρύβω, οι a politic καταστάσεις δεν με εκφράζουν όλοι έχουμε τις ιδεολογικές μας αναφορές, αλλά ξεκαθάρισα ότι εάν ο χώρος στον οποίο ανήκω, ανοίξει μία διαδικασία απονομής χρίσματος ή στηρίξης δεν θα συμμετάσχω και αυτό ήταν σαφές εδώ και πολλούς μήνες.”

Στο θεωρητικό ερώτημα υπάρξει κάποιος υποψήφιος που ανήκει στο Κίνημα Αλλαγής και κατέβει απέναντι στην υποψηφιότητα του, απάντησε “Καλώς να ορίσει”

Ο Χαράλαμπος Καλός απάντησε και στο ερώτημα αν ο συνδυασμός του  είναι μία συνέχεια του συνδυασμού  του Σπύρου Μαργέλη  “Ανοίγουμε Πανιά” η μία διαφορετική και εντελώς ανεξάρτητη κίνηση, θύμισε  ότι στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος με την κίνηση  του κυρίου Μαργέλη.

“Προφανώς και τότε υπήρχε μία συναντίληψη για τα μείζονα προβλήματα του τόπου, από την άλλη πλευρά έχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, όμως ο Σπύρος Μαργέλης είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία και γνώση, γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπάρχει επικοινωνία μαζί του και συνδράμει ενεργά στο όλο εγχείρημα.”

Σε άλλο σημείο της παρέμβασης του, ο Χαράλαμπος  Καλός έκανε λόγο για προβλήματα που χρονίζουν στη Λευκάδα και όπως ανέφερε  πλέον έχουν γίνει αντιληπτά από όλους τους πολίτες, είτε  ασχολούνται ενεργά ή και λιγότερο, καθώς για πολλά χρόνια παραμένουν τα ίδια και είναι πολύ δύσκολη η επίλυσή τους.

Νούμερο ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή στη Λευκάδα είναι τα σκουπίδια,  ανέφερε λέγοντας  ότι χωρίς να έχει διάθεση να γίνει μάντης κακών, τα επόμενα δύο χρόνια θα αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις στη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Μάλιστα καταλόγισε στη σημερινή δημοτική αρχή καθυστέρηση γιατί   από τη στιγμή που ο δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής, ήταν γνώστης της κατάστασης, καθώς για οκτώ χρόνια ήταν δημοτικός σύμβουλος, ώφειλε  η σημερινή δημοτική αρχή  να έχει δώσει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στη μείωση του παραγόμενου σκουπιδιού.”

“Αυτό είναι κάτι που δεν κοστίζει”, είπε  λέγοντας  ότι ως παράταξη έχουν τη φιλοδοξία, σε βάθος τετραετίας να κάνουμε τη Λευκάδα  νησί πρότυπο, όσον αφορά την ανακύκλωση.

Αυτό προϋποθέτει μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών οι οποίες θα παρθούν, γιατί εκεί θα πρέπει να στοχεύσουμε, συμβουλεύοντας ακόμα και τώρα τη δημοτική αρχή να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, καθώς μέχρι να υλοποιηθεί το πλάνο το οποίο υπάρχει για  την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, θα είναι πολύ αργά.

Σε ερώτημα ακροατή αν είναι  υπέρ της ανάμιξης ιδιώτη στην αντιμετώπιση των σκουπιδιών, είπε ότι σαφώς είναι υπέρμαχος των δημοσίων επενδύσεων, από τη στιγμή όμως που αυτό για λόγους έξω από τη βούληση της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να καταστεί εφικτό, τότε δεν είμαι αντίθετος σε μία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με μία προϋπόθεση να είναι προς όφελος του δήμου.

Στην αναφορά του Μάκη Μελά, ότι υπάρχει μεγάλη σύγκλιση απόψεων σε πολλές  θέσεις τους για τον Δήμο κι αν υπάρχει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, αφού  τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια, είπε  ότι θα καλωσορίσει και οποιοδήποτε άλλον ο οποίος με ιδέες θέσεις και απόψεις θα συμβάλει στη συγκρότηση ενός συνόλου κοινών στόχων για τη Λευκάδα.

Από την στιγμή που το νέο εκλογικό σύστημα  είναι η απλή αναλογική και με αυτό θα πάμε στις επόμενες εκλογές, κυρίαρχο ζήτημα δεν είναι τόσο τα πρόσωπα όσο κάποια προγραμματική σύγκλιση. Εκεί θα παίξει καθοριστικό ρόλο και ωριμότητα των δημοτικών συμβούλων.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Παναγιώτης Κουνιάκης 305 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.