Φοιτητές του ΤΕΙ Λευκάδας εκπέμπουν SOS και δυστυχώς δεν τους ακούει κανείς…


Αν ήταν επίσημα προεκλογική περίοδος σίγουρα κάποιος  θα είχε ενδιαφερθεί να μάθει για τα προβλήματα των φοιτητών στην Λευκάδα, θα είχαν βγει οι απαραίτητες φωτογραφίες και τα δελτία τύπου.

Ωστόσο μετά την δημόσια έκκληση που έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών μέσα από τον Prisma 91,6, δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση η ενδιαφέρον για να μάθουν από κοντά τα προβλήματα τους.

Δραματική έκκληση κάνουν οι φοιτητές και μέσω της ιστοσελίδας φοιτητικά νέα, λέγοντας ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει για τα προβλήματα τους…

Δείτε το απόσπασμα:

Φοιτητές του ΤΕΙ Λευκάδας εκπέμπουν SOS!

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Λευκάδας (παραρτήματος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων) εκπέμπουν SOS καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με κρίσιμης σημασίας προβλήματα αναφορικά με το βιοτικό επίπεδο των φοιτητών του τόπου.

Κάνουν έκκληση κάποιος φορέας να αναλάβει επιτέλους δράση και να τους στηρίξει.

Τι λέει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ο Μάριος Ψάλτης, Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Λευκάδας.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κρίσιμης σημασίας προβλήματα σχετικά με τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ. 

Πριν αρκετά χρόνια πραγματοποιήθηκε η μίσθωση ενός ιδιωτικού κτηρίου στο οποίο εκ τότε διδάσκονται οι θεωρίες των μαθημάτων, ακατάλληλου για το έργο που του ανατέθηκε.

Μια βόλτα στον χώρο αρκεί για να το διαπιστώσει κάνεις. 

Σε μια άλλη εγκατάσταση -η οποία διαμοιράζεται με ένα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολείο, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, πραγματοποιούνται τα εργαστήρια. 

Μία απόσταση απαγορευτική για το φοιτητικό κοινό, το οποίο κατά κανόνα μετακινείται με τα πόδια. 

Εκτός των δυο παραπάνω σημαντικών ζητημάτων, υπάρχει και ένα τρίτο μεγάλης προτεραιότητας και άμεσης ανάγκης να επιλυθεί. Το ζήτημα της στέγασης. 

Εστίες δεν παρέχονται από το ίδρυμα.

Έτσι, οι αρκετά οικονομικά αδύναμοι φοιτητές αναγκάζονται να ενοικιάσουν σπίτια, πληρωμένα από το δικό τους έλλειμμα.

Το πρόβλημα ενισχύεται από το γεγονός του ότι στο νησί, λόγω μεγάλης ζήτησης, υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα σπίτια. Ως εκ τούτου, οι τιμές είναι υψηλές και τα συμβόλαια διαρκούν λιγότερο από ένα ακαδημαϊκό έτος, καθώς τα κέρδη για τους ιδιοκτήτες την καλοκαιρινή περίοδο προέρχονται από πλατφόρμες όπως το AirBnB.

Με απλά λόγια, ένας φοιτητής αναγκάζεται να μπαινοβγαίνει κάθε χρόνο στο σπίτι του, συνήθως πριν την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου και μετά την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτέμβρη, πληρώνοντας νοίκι και μάλιστα υψηλό.  Το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, οι εισαχθείς θα αυξηθούν δραματικά και τα προαναφερόμενα προβλήματα θα επιδεινωθούν.  Κάνουμε έκκληση κάποιος φορέας να αναλάβει επιτέλους δράση και να μας στηρίξει. Η παιδεία χρειάζεται αναβάθμιση, δεν είναι νοητό να υποβαθμίζεται με τέτοιο τρόπο!»

Πηγή: Foititikanea.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27485 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.