Τρίωρη στάση της ΕΛΜΕ την Παρασκευή.


 

Προς: ΜΜΕ

 

Στάσεις εργασίας την Παρασκευή 2/3/2018

 

 

Συμμετέχουμε στην τρίωρη στάση εργασίας (11.00 – 14.00), που κήρυξε η ΟΛΜΕ την Παρασκευή 2/3, με συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 στη ΔΔΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Παράλληλα κηρύσσουμε, για την ίδια μέρα, συμπληρωματική, διευκολυντική στάση εργασίας από 08.00 π.μ. ως 11.00 π.μ., προκειμένου να μεταβούν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας.

 

Οι πολιτικές σκληρής λιτότητας που εφαρμόζουν με συνέπεια οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων οκτώ ετών και στοχεύουν στην αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των οικονομικά ισχυρότερων, πλήττουν βάναυσα το δημόσιο σχολείο. Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών είναι συνυφασμένα μεταξύ τους και από κοινού συνθλίβονται υπό το βάρος της περιστολής των δαπανών για την Παιδεία και του στρατηγικού – ιδεολογικού προτάγματος για την ταξική σκλήρυνση και συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου.

Μια σειρά από μέτρα των τελευταίων ετών, που στρέφονται εναντίον του εκπαιδευτικού κόσμου, όπως η μείωση των μισθών μας, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η αύξηση του διδακτικού ωραρίου, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, το πάγωμα των διορισμών και οι μηδενικές μεταθέσεις, σε συνδυασμό με την απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών κάθε χρόνο λόγω των κενών, συνθέτουν το καταθλιπτικό τοπίο της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας αν και αποτελούν τους στυλοβάτες πια του δημόσιου σχολείου ζουν σε καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Κάθε χρόνο οι αναπληρωτές καλύπτουν χιλιάδες πάγια και όχι έκτακτα κενά, χωρίς να έχουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα να ασθενήσουν.

Επειδή δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας αναλώσιμους και επειδή θέλουμε ένα σχολείο που θα χωράει όλα τα παιδιά χωρίς ταξικούς φραγμούς, διατρανώνουμε, με βαθύ αίσθημα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, την αντίθεσή μας στις συντηρητικές πολιτικές αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αιτήματα πάλης:

 

 • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί.
 • Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
 • Κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών, αντίστοιχων με αυτά των μονίμων.
 • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα επίπεδα του 2012
 • 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.
 • Μόνιμοι διορισμοί εξειδικευμένων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής τόσο στην ειδική όσο και στη γενική αγωγή.
 • Κατάργηση των νόμων, των αποφάσεων και των εγκυκλίων που θέτουν όρια στη λειτουργία των τμημάτων και των τομέων στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ
 • Όχι στην προτεινόμενη από το Υπουργείο Παιδείας αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων
 • Όχι στις συγχωνεύσεις και στην υποβάθμιση σχολείων
 • Παροχή σίτισης σε αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς που εργάζονται μακριά από τον τόπο τους.
 • Αύξηση των μισθών για μια αξιοπρεπή ζωή.
 • Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

 

 • Οργανικές θέσεις στο ΕΕΕΕΚ Λευκάδας
 • Έγκριση των τμημάτων του Γυμνασίου-Λ.Τ. Καρύας Λευκάδας

.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21996 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.