Το σωματείο ΟΤΑ Λευκάδας για την Εργατική Πρωτομαγιά


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

1η Μάη 2018: Τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους πρωτεργάτες

αγωνιστές του Σικάγου το 1886, τους απεργούς Καπνεργάτες το Μάη του ΄36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους Κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του ΄44 από τους ΝΑΖΙ, τιμάμε κάθε αγωνιστή που δεν δίστασε να δώσει ακόμα και την ζωή του για να έχουμε εμείς σήμερα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα που χάραξαν όλοι αυτοί οι αγωνιστές, κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο , κατά του Ιμπεριαλιστικού πολέμου, μέχρι την τελική νίκη των λαών.

Η 1η Μάη είναι μέρα απεργίας. Μετά από εννέα χρόνια καπιταλιστικής κρίσης που την πληρώσαμε ακριβά, τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας ετοιμάζει την καπιταλιστική ανάπτυξη που θα είναι εξίσου οδυνηρή για τον λαό και τους

εργαζόμενους.

Μας διατυμπανίζουν για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Η δίκαιη ανάπτυξη τους απαιτεί την ψήφιση 88 προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης ως τον Αύγουστο του 2018. Παράλληλα μας ετοιμάζουν το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί ως το “Εθνικό στρατηγικό σχέδιο”. Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων του κεφαλαίου.

Συνάδελφοι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες ποιους θα ωφελήσει η ¨δίκαιη ανάπτυξη¨ που μας πλασάρει με φρούδες ελπίδες και μοιράζει απλόχερα η

κυβέρνηση. Για ένα όμως είμαστε σίγουροι, η ¨δίκαιη ανάπτυξή τους¨ θα στηρίζεται στα συντρίμμια των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1Η Μάη για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων,

ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους, στην ιστορία του εργατικού κινήματος, τα σωματεία και κάθε τίμιος εργαζόμενος να μπει μπροστά και να κάνει πράξη το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Συνάδελφοι, η κυβέρνηση υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που

εφαρμόζει. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους

εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς

 

τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του

αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές

βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.

Σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική

τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των αγωνιστών της

εργατικής τάξης που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά και ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Το δρόμο τον δείχνουν σήμερα τα ταξικά σωματεία και οι αγωνιστές συνδικαλιστές που οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Πυκνώνουμε τις γραμμές του σωματείου μας, περνάμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου.

Κανένας έλληνας φαντάρος (παιδιά του λαού) έξω από τα σύνορα. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

 

Συμμετέχουμε στις αγωνιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν από κοινού (Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας, Σωματεία Επισιτισμού-Τουρισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας κλπ) το:

 

  • Δευτέρα 30/4 και ώρα 00 συναυλία με εργατικό τραγούδι στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας
  • Τρίτη 1η Μάη όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Αη Μηνά 10.00 πμ (προσυγκέντρωση στην είσοδο του Διοικητηρίου στις 9:30)

 

 Ζήτω 1η Μάη – Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη.

Το ΔΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.