Το πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο Μεγανήσι καταγγέλλει για ακόμη μια φορά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2017

 

Το πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο Μεγανήσι

καταγγέλλει για ακόμη μια φορά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς

 

Το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο Μεγανήσι του Νομού Λευκάδας, οι κάτοικοι του οποίου βρίσκονται χωρίς ιατρικές υπηρεσίες, καταγγέλλει για ακόμη φορά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με αναφορά που κατέθεσε προς τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας .

Ο βουλευτής καταγγέλλει ότι οι 800 περίπου κάτοικοι του νησιού, μεταξύ των οποίων  ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, για συνολικό διάστημα 15 ημερών, όπου ο Γενικός Γιατρός που υπηρετεί μόνιμα στο νησί κάνει χρήση της νόμιμης άδειά του, θα μείνουν  χωρίς τη δυνατότητα δημόσιων υπηρεσιών υγείας για πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα,  καθώς για πολλαπλή φορά δεν υπήρξε μέριμνα ώστε τις ημέρες αδείας του γιατρού να υπάρχει όλες τις ημέρες αντικαταστάτης γιατρός και όχι μόνον δύο ημέρες την εβδομάδα.

Ο κ. Καββαδάς διαβιβάζει μεταξύ άλλων και σχετικό έγγραφο του Δήμου Μεγανησίου ο οποίος κάνει επίκληση για επίλυση του θέματος, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η 6η ΥΠΕ έχει επισημάνει ότι η θέση του Γενικού Ιατρού, που υπηρετεί στο νησί, πρέπει να καλύπτεται από ιατρό του νοσοκομείου Λευκάδας όταν αυτός απουσιάζει με άδεια.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει στον υπουργό Υγείας ότι σε απάντησή του (αρ. Πρωτ. Γ.Π. 59193/6-9-2017) σε  προηγούμενη αναφορά του για το ίδιο θέμα (αρ. Πρωτ. 2262/31-7-2017), αναφέρει ότι «όποτε ο ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου απουσιάζει με άδεια ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, υπάρχει πλήρης κάλυψη από τους αγροτικούς ιατρούς που υπηρετούν στο νησί». Ωστόσο, οι δύο αγροτικοί ιατροί που συνεπικουρούν το Π.Ι. Μεγανησίου, υπηρετούν λόγω αυξημένων αναγκών στο Νοσοκομείο της Λευκάδας, με αποτέλεσμα το Μεγανήσι να έχει μείνει χωρίς γιατρούς.

Με δεδομένο τα ανωτέρω και το γεγονός ότι πρακτικά το Μεγανήσι  έχει μόνο έναν γιατρό, οκ. Καββαδάς, ζητά να εξεταστεί να τοποθετηθεί στο νησί οπλίτης ιατρός, βάσει των ρυθμίσεων της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 4361/2016, ώστε να λυθεί το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να δείτε την αναφορά πατήστε εδώ

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.