Το επιμελητήριο Λευκάδας ο Prisma 91,6 και οι αμοιβαίες εξηγήσεις!!!


Με αφορμή το σημερινό μας άρθρο για το ραδιοφωνικό μονοπώλιο και την κριτική  του προέδρου του Επιμελητηρίου στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, υπήρξε επικοινωνία με τον κύριο Σκιαδαρέση και ανταλλαγή απόψεων για αυτό το θέμα.

Ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τις αιτιάσεις του κυρίου Σκιαδαρέση, είπαμε την  άποψη μας και συν-αποφασίσαμε  να δοθεί ένα τέλος στην όποια διαφωνία υπήρξε.

Ο prisma 91,6 αλλά και τα ειδησεογραφικά μας site prismaradio.gr και lefkadatoday.gr θα συνεχίζουν όπως πάντα την πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση με διάθεση σύνθεσης απόψεων για τα σημαντικά προβλήματα του τόπου μας…

Παναγιώτης Κουνιάκης

Με ιδιαίτερη έκπληξη, αλλά και απογοήτευση,  διάβασα την «καταγγελία» του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας με αφορμή την συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για μονοπώλιο στο τοπικό ραδιόφωνο!!

Προφανώς το 73% από τα 871 μέλη του Επιμελητηρίου που τον ψήφισαν και που μεταφράζεται σε 611 ψήφους, -αν δεν κάνω λάθος το επιμελητήριο αριθμεί περίπου 4.000 μέλη όπως μας έλεγε στις συνεντεύξεις του, – του προκαλεί πολιτική αμνησία και οφείλουμε να του αποδείξουμε ότι οι ισχυρισμοί του δεν ευσταθούν.

Φυσικά και δεν θα μπαίναμε στην  διαδικασία να απαντήσουμε,  αλλά επειδή στην συνειδητή προσπάθεια να ταϊστεί η τοπική κοινωνία «πολιτικό σανό» δεν θα συμμετάσχουμε και επειδή ο κύριος Σκιαδαρέσης έχει ένα θεσμικό ρόλο και  βάζει πλώρη για Δήμαρχος, άσχετα με το αν δήλωσε πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου ότι δεν τον αφορά το θέμα, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, οφείλουμε να απαντήσουμε γιατί νιώθουμε προσβεβλημένοι, όχι από τους ισχυρισμούς του κυρίου Σκιαδαρέση, αλλά από το γεγονός ότι αδικεί κατάφωρα ένα μέσο που έχει προβάλει στο μέγιστο τις δράσεις του Επιμελητηρίου και θα έπρεπε να το αναγνωρίσει..

Αναδημοσιεύουμε από το fortsa lefkada:

«Το μονοπώλιο στα ΜΜΕ δεν είναι καλό!»

Πριν απαντήσει σ΄ αυτό ο πρόεδρος, αναφέρθηκε στο ένα απ΄ τα μέσα που απουσίαζαν απ΄ την συνέντευξη. «Υπάρχει μονοπώλιο στο τοπικό ραδιόφωνο,  είπε,  κι αυτό δεν είναι καλό, που καλύπτει επιλεκτικά τα γεγονότα». Παραπονέθηκε πως έχει αποκλειστεί απ΄ αυτό αφού ουδέποτε έχει καλεστεί. Έτσι παρότι συχνά  βγάζει στον αέρα διάφορους που λένε διάφορα εναντίον του,  αυτός ουδέποτε κλήθηκε να τους απαντήσει.   «Αυτό όμως δεν λέγεται δημοσιογραφία και είναι αντιδεοντολογικό»,  κατέληξε.

Αν είναι σωστή η απόδοση των όσων είπε ο κύριος Σκιαδαρέσης, το ουδέποτε έχει καλεστεί είναι προκλητικό….

Η απάντηση μας είναι ότι ο κύριος Σκιαδαρέσης έχει φιλοξενηθεί στον Prisma 91,6 –που σε δικούς του κύκλους διαρρέει ότι δεν το ακούει κανείς– πάνω από 30 φορές.

Με μια απλή καταγραφή στο πεδίο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ του ονόματος του θα δει και όλες τις συνεντεύξεις και τα ηχητικά αποσπάσματα!!!

Νομίζω ότι δεν έχει δώσει τόσες συνεντεύξεις ως πρόεδρος Επιμελητηρίου που  ακόμα και σε τοπικά μέσα που θεωρεί φιλικά προς τον ίδιον δεν θα δώσει ποτέ.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με ένα τεράστιο κατεβατό την ανάρτηση αυτή και να λέγαμε και άλλα πολλά τα οποία μαθαίνουμε γιατί είμαστε μια μικρή κοινωνία, αλλά δεν θα το κάνουμε γιατί δεν θα γίνουμε μέρος μιας δημόσιας αντιπαράθεσης που δεν ωφελεί πουθενά. Απαντάμε δημόσια, επειδή δημόσια έγινε και η αναφορά στο μέσο μας.

Επίσης πρέπει να πούμε  ότι εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με κανέναν θεσμικό,  κάνουμε την δουλειά μας και κρατάμε πάντα τις ισορροπίες και των κώδικα ευγένειας και πολιτισμού που σε όλες τις περιπτώσεις αρμόζει.

Απόδειξη; Την επόμενη ημέρα των εκλογών του Επιμελητηρίου του τηλεφωνήσαμε να τον συγχαρούμε και δεν μας απάντησε ποτέ και φυσικά αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, όπως και να μην μας αποδέχεται…

Επίσης μέσα από τις ιστοσελίδες μας prismaradio και Lefkadatoday φιλοξενούμε τα δελτία τύπου των Δράσεων του Επιμελητηρίου, οπότε δεν αντιλαμβάνομαι ποιος είναι ο αποκλεισμός.

Συμπέρασμα; Σίγουρα ο κύριος Σκιαδαρέσης μπορεί να χαίρεται μια μια σημαντική νίκη στο Επιμελητήριο και έχει κάθε δικαίωμα, ωστόσο προφανώς το 73% του Επιμελητηρίου, θεωρεί ότι μεταφράζεται και σε αποδοχή της κοινωνίας του νησιού. Αυτό με το καλό θα γίνει όταν θα κατέβει υποψήφιος και όταν θα κριθεί από τις θέσεις του και την απήχηση στην κοινωνία.

Ωστόσο να του θυμίσουμε ότι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με τον Βασίλη Αραβανή, που δοκιμάστηκε στην κοινωνία της Λευκάδας  είχε πάρει μόλις 257 ψήφους και δεν μπήκε καν στο δημοτικό συμβούλιο, θέλοντας με αυτό να πω ότι ίσως διαβάζει λάθος το επιμελητηριακό εκλογικό αποτέλεσμα, ταπεινή μου άποψη πάντα

Πραγματικά λυπάμαι που στο  “παράπονο” του ο κύριος Σκιαδαρέσης δεν βρήκε να πει κανένα καλό λόγο για έναν σταθμό που ήταν αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης των θεμάτων του Επιμελητηρίου και δεν διστάζει με την πρώτη ευκαιρία να το σπιλώσει.

Παναγιώτης Κουνιάκης

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.