Το Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφτηκε ο Ολλανδός ερευνητής κ. Jan Schortinghuis, στα πλαίσια της παραμονής του στη Λευκάδα.


O ερευνητής μελετά σε συνεργασία με Αρχαιολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ τον ιστορικό Όμηρο και την «Λευκάδα-Ομηρική Ιθάκη».  Αφορμή της συνάντησης λοιπόν, στάθηκε η λαμπρή τιμητική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο το Επιμελητήριο Λευκάδας με τον Σύλλογο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου Β. Νταίρπφελντ με τίτλο «Η Λευκάδα τιμά τον Βίλχελμ Νταίρπφελντ στο Μουσείο της Ακρόπολης Αθηνών», στη μνήμη του μεγάλου Γερμανού αρχαιολόγου και φιλέλληνα Βίλχελμ Νταίρπφελντ.

Η συζήτηση μεταξύ του Προέδρου κ. Σκιαδαρέση και του ερευνητή κ. Schortinghuis επικεντρώθηκε στον Βίλχελμ Νταίρπφελντ για τον οποίο η Λευκάδα υπήρξε το κέντρο του ονείρου και της επιστημονικής του στόχευσης, αφήνοντας έτσι μια διαρκή πρόκληση επιστημονικής και πολιτισμικής αναζήτησης με κύριο στόχο μια καινούργια εποχή ερευνών, ανασκαφών και κυρίως διαρκούς παιδείας και αγάπης για τη γνώση και την Ιστορία.

Ο φορέας ευελπιστεί ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το έναυσμα για συνεργασία με τους ερευνητές σχετικά με τη θεωρία του Βίλχελμ Νταίρπφελντ και έχει προγραμματιστεί το Μάιο ο Αρχαιολόγος καθηγητής να επισκεφτεί το νησί μας και να φιλοξενηθεί από το Επιμελητήριο.

Η Διοίκηση του φορέα ευχαριστεί θερμά την κα Patricia Hof Μαλακάση για τις μεταφραστικές της υπηρεσίες στην Ολλανδική γλώσσα κατά τη διεξαγωγή της συνάντησης.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης  Σωτήρης

About Ομάδα Σύνταξης 27583 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.