Το Δήμο Μεγανησίου επισκέφθηκε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 31 Αυγούστου 2017

 

Το Δήμο Μεγανησίου επισκέφθηκε ο βουλευτής Λευκάδας  Θανάσης Καββαδάς

Μετά τον Κάλαμο και τον Καστό ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς επισκέφθηκε την Τρίτη 29 Αυγούστου το Μεγανήσι.

Κατά  την παραμονή του στο νησί ο βουλευτής είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο και τους κατοίκους του Νησιού,  όπου και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Το θέμα της δημόσιας υγείας και των κενών θέσεων αγροτικών γιατρών, παραμένει το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, δεδομένου ότι το νησί εξακολουθεί να υποστηρίζεται από ένα μόνο γιατρό, ο οποίος αδυνατεί να καλύψει  τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, ενώ το πρόβλημα γίνεται εντονότερο στη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω των επισκεπτών που κατακλύζουν το νησί.

Μάλιστα η εξαίρεση του νησιού από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας που νομοθέτησε το υπουργείο Υγείας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης του βουλευτή με τους κατοίκους, δεδομένου ότι το Μεγανήσι, ως ανεξάρτητος Δήμος, πληροί τις προϋποθέσεις και διαθέτει κτηριακές εγκαταστάσεις στο νέο Δημοτικό Μέγαρο που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την περίπτωση.

Ο κ. Καββαδάς στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο, κ. Παύλο Δάγλα,  ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, με κυριότερο αυτά της διαχείρισης υγρών και στερών αποβλήτων και των σκουπιδιών. Μάλιστα για το θέμα των σκουπιδιών ο κ. Δάγλας ενημέρωσε τον βουλευτή για τις προσπάθειες που καταβάλει, προκειμένου να ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα, που θα επιτρέψουν την οριστική λύση του θέματος. Μεταξύ άλλων ο κ. Καββαδάς ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών των έργων ύδρευσης του νησιού αλλά και την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των μηχανικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σκάφος του Δήμου, το οποίο εξυπηρετεί τα έκτακτα περιστατικά του νησιού.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.