Τομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ: Δελτίο Τύπου για την ταλαιπωρία καταναλωτών στο υποκατάστημα Λευκάδας της ΔΕΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το υποκατάστημα της ΔΕΗ Λευκάδας εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι πολίτες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πληρωμών γίνονται μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες του μήνα που πληρώνονονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι οι ουρές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Πέρα από τη δυσκολία, το άγχος, τη πίεση που δημιουργεί η εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε. στους άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενος για την αποπληρωμή των λογαριασμών, έρχεται να προστεθεί και η ταλαιπωρία για να φτάσει να καταφέρει να κάνει κάποιος διακανονισμό ή να πληρώσει στον γκισέ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να παλέψουν ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του κλάδου της Ενέργειας και λειτουργία του με βάση το κέρδος που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αυτή η πολιτική που συνοδεύεται από περικοπές φέρνει αυτά και άλλα αρνητικά για τους λαό αποτελέσματα.

 Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για την καθημερινή εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την κάλυψη άλλων κενών για την εύρυθμη λειτουργία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

 Να υπάρξει μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

 Να σταματήσει τώρα η «επίθεση» απειλών διακοπής ρεύματος στους άνεργους, ασθενείς, άπορους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους με προβλήματα και να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος στις περιπτώσεις αυτές.

 Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται προκαταβολή.

Ο λαός να διεκδικήσει ο κλάδος της Ενέργειας να αποτελέσει λαϊκή περιουσία και να σταματήσει να είναι αντικείμενο εμπορίου, παραμένοντας μακριά από τη λογική του κέρδους και του «κόστους-οφέλους». Μόνο έτσι μπορούν να λυθούν όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που, τελικά, φορτώνονται στις πλάτες του λαού.

About Ομάδα Σύνταξης 27955 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Αρχή Αυγούστου 2018, επίσκεψη στην ΔΕΗ, Δευτέρα το ταμείο δεν δούλευε και ταυτόχρονα πλήθος πολιτών και απ την Βόνιτσα και τα Παλιάμπελα σε αναμονή για θέματά των. Κατά την 11:30 ήρθε ζεύγος ηλικιωμένων από το Μαραντοχώρι ή την Εύγυρο για να πληρώσουν και να εξυπηρετηθούν και λειτουργικά για θέματά των. Η αίθουσα αριστερά με δύο υπαλλήλους υπερφιλότιμους και μοχθούντες δραματικά , γεμάτη αριστερά καθήμενοι σε καρέκλες και απ έξω κόσμος 15-20 άτομα όρθιοι να περιμένουν την σειρά τους με τα νούμερα προτεραιότητας που είχαν πάρει. Το ηλικιωμένο αρκετά ζεύγος ρωτάει για να πληρώσει και τον παραπέμπουν την Τρίτη ή την Πέμπτη. Δυσανασχετούν κάπως – απόλυτα λογικά αλλά το αποδέχονται και ευγενικά βγαίνουν έξω απ την αίθουσα όρθιοι και περιμένουν την σειρά τους αφού είχαν πάρει χαρτάκι προτεραιότητος. Μετά από λίγο κουράζονται και η σύζυγος λέει στον σύζυγο να φύγουν και να έρθουν άλλη την αύριο ή την Πέμπτη. Φεύγοντας ευγενικά ο κύριος λέει σε διπλανό του και σε μένα κυταζοντάς μας, :” για να πληρώσω ήρθα και να κάνω αίτηση για αποστολή λογαριασμών εκει που ζώ, δεν ζώ στην Λευκάδα και μια φορά το χρόνο έρχομαι και μου έρχεται δύσκολο απ το χωριό να κατεβαίνω στην χώρα στην ηλικία μου. Δεν μπορώ να κάθομαι πολύ ώρα είμαι 87 χρονών, και δεν ξέρω να χρησιμοποιώ τα κουμπιούτερ ”.
  Η κυβέρνηση βέβαια θα μπορούσε να του απαντήσει, ότι μπορούσε να πληρώσει στο ΑΤΜ της Τράπεζας, ή μέσα στην Τράπεζα, ή στο Ταχυδρομείο, ας μην ήξερε τα κομπιούτερ και τα bankikg κλπ.
  Η κυβέρνηση επίσης του λέει, να ξεχάσει αυτά που ήξερε ήρθαν νέες μοντέρνες εξυπηρετικές διαδικασίες που κάνουν ταμειακές πράξεις χωρίς ταμίες ανθρώπους.
  Η κυβέρνηση του λέει ως κράτος ότι τι θέλει τώρα και ασχολείται με αυτάτα πράγματα ΔΕΗ κλπ, διότι είναι στο βιολογικό φάσμα που επιβαρύνει το ασφαλιστικό σύστημα , μια και περιμένει το κράτος να πάψει να επιβαρύνεται το ασφαλιστικό σύστημα με όρια ζωής που δεν βολεύουν τα ταμεία , γιατί έτσι δεν επιτυγχάνονται τα ταμειακά πλεονάσματα που είναι στοχοθετημένα και με bonus ίσως αν υπερβληθούν. ( το ποιοι παίρνουν τα bonus για αυτά τα μεγάλα τα νταραβέρια των δις ευρώ ταμειακών κρατικών πλεονασμάτων σίγουρα δεν θα είναι οι εργαζόμενοι του κράτους. Γιατί είναι μεγάλα νταραβέρια αυτά).
  Ο εν λόγω κύριος έπρεπε να κατέβει πάλι στην πόλη απ το χωριό του- μπορεί και τα εισητήρια να τα ένοιωθε ως κόστος και συνταξιούχος ( δεν φημίζονται οι συνταξιούχοι πλέον για τις μεγάλες συντάξεις που παίρνουν τα τελευταία χρόνια) και ο γκισές – ταμείο- έπρεπε να είναι χωρίς εργαζόμενο ταμείο, γιατί αυτό θα κόστιζε στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, που εισφέρει στα κρατικά στοχοθετημένα ταμειακά πλεονάσματα.
  άσχετα αν χρόνια ολάκερα πλέον των 40-45 κατά μέσο όρο ο εν λόγω κύριος πλήρωνε πάγιο για να στηθεί και να λειτουργήσει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού από το 1952.
  Όλο αυτό το σκηνικό ασφαλώς και αποδεδειγμένα αποτελεί προοδευτική δημοκρατική κατεύθυνση.!! Και ασφαλώς δικαίως αναμένουν οι πολίτες και εις ανώτερα στάδια προοδευτισμού.!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.