Τομεακή Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ: “Καμία εκχώρηση δημοσίων ακινήτων για τα κέρδη των μονοπωλίων”ΚΑΜΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση στις 19/06/18 αποφάσισε την ένταξη 79 δημόσιων ακινήτων από την περιοχή της Λευκάδας στην «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας» (ΕΕΣΥΠ), το γνωστό ως «Υπερταμείο» των ιδιωτικοποιήσεων.

Στο «Υπερταμείο» που αποτελεί ένα εργαλείο αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων με μπούσουλα την κερδοφορία του κεφαλαίου «αξιοποιώντας» τις υποδομές, για να διασφαλίζεται η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και ταυτόχρονα να χρηματοδοτούνται επενδυτικοί όμιλοι. Θυμίζουμε ότι, το 50% από τα κέρδη του «Υπερταμείου» (ΕΕΣΥΠ), μετά την «αξιοποίηση», θα πηγαίνει για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους, ενώ το άλλο 50% θα κατευθύνεται σε «επενδύσεις», με γνώμονα βέβαια την κερδοφορία των μεγαλομετόχων.

Η ένταξη στο «Υπερταμείο» των 79 δημόσιων ακινήτων της Λευκάδας (ανάμεσά τους αρχαιολογικοί χώροι, σχολεία,η δημόσια βιβλιοθήκη, το κτίριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, το δάσος των Σκάρων, το κτήμα «Πασσά» κλπ) το μόνο που εξυπηρετεί είναι το στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου, εγχώριου και διεθνούς, για “αξιοποίηση” της κρατικής περιουσίας και υποδομών με μοναδικό στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του.

Τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ αλλά και όλα τα άλλα αστικά κόμματα που υπηρετούν το καπιταλιστικό κέρδος, είναι πρόθυμος να πουλήσει και να παραδώσει αρχαιολογικούς και άλλα πολιτιστικά – ιστορικά μνημεία στους επιχειρηματικούς ομίλους που συνεχώς αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη. Κατά τα άλλα, δήθεν μέτωπο εναντίον του νεοφιλελευθερισμού… Είναι υποκριτική η στάση της ΝΔ, που δήθεν «ανέβηκε στα κεραμίδια» για να καταγγείλει την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας από την κυβέρνηση. Όσο ταυτίζονται στρατηγικά και στο συγκεκριμένο θέμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, τόσο θα σηκώνουν κουρνιαχτό με την κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ τους. Τελικά, η διαφωνία τους έχει να κάνει με το ποιος είναι ικανότερος να κάνει πιο αποτελεσματικές τις ιδιωτικοποιήσεις για το κεφάλαιο και με τις λιγότερες αντιδράσεις στο λαό.

Στην ίδια ρότα κινούνται και οι δυνάμεις τους στην Τοπική Διοίκηση που αναλαμβάνουν «πρωτοβουλίες» ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης την ίδια ώρα που είναι πρωτοπόροι στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, στα χαράτσια κ.λπ. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η Δημοτική Αρχή Λευκάδας που δεν έχει αφήσει σε «χλωρό κλαρί» τα ακίνητα του δήμου, στο πλαίσιο της «αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας» επιδιώκοντας να βάλει φόρους και χαράτσια σε ότι μπορεί να στηρίξει τη λογική της ανταποδοτικότητας. Για αυτό και οι όποιες διαφωνίες και διεκδικήσεις έναντι του Δημοσίου σε συγκεκριμένες εκτάσεις, για το ποιος θα έχει το δικαίωμα στην εκποίηση- «αξιοποίηση» και το σε ποιο ταμείο, κρατικό ή δημοτικό θα μπουν τα χρήματα.

Η πείρα που ήδη υπάρχει από τις μέχρι τώρα ιδιωτικοποιήσεις δείχνει ότι το μάρμαρο τελικά καλούνται να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είτε με την αύξηση των τιμολογίων, των εισιτηρίων κ.ά. είτε γιατί δεν θα μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν τις εγκαταστάσεις που θα εκχωρηθούν είτε με την χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων. Έτσι δημιουργούνται τα κέρδη, τα πλεονάσματα και οι θετικοί ρυθμοί της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Από αυτή την καπιταλιστική ανάπτυξη που υπηρετεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ όσο και τα άλλα αστικά κόμματα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα.

Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να διεκδικήσουν αποφασιστικά αυτά που δικαιούνται, την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών παλεύοντας ενάντια στην πραγματική αιτία, που δεν είναι άλλη από την κερδοφορία του κεφαλαίου, την οποία υπηρετούν πιστά η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.

Λευκάδα, 27/9/2018

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21324 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Να θυμηθείτε ότι με τα χρόνια η κομπανία αυτή , θα χρησιμοποιήσει τις θεωρητικές καφενοβειακές δημοκρατικές αναλύσεις με προοδευτική κατεύθυνση , για να αναδείξει ”τό σοβαρό και ανεπίτρεπτο λάθος του κκε και της ηγεσίας του σήμερα ” να υπονομεύει δήθεν διαφωνόντας εστω και με ανακοινώσεις την αναπτυξιακή προοπτική της εκχώρησης- πώλησης των ακινήτων και κτημάτων και στην Ελλάδα στην Λευκάδα. Η εξειδίκευση ανά νομό ή περιφέρεια είναι αναγκαία διότι η αριστερή δημοκρατική καφενοβειακή ανάλυση, θα πρέπει κάτι να βρεί για να στηρίξει καινοτομικά ( αυτό θα στοχεύει η εξειδίκευση εκχώρησης ανά νομό) δήθεν τις δημοκρατικές προοδευτικές αιτιάσεις. Στην πορεία της ανάλυσης θα παρακάμπτεται , η τωρινή κατάσταση ως πραγματικότητα της γενικευμένης καταστολής ,με στόχο την εξάντληση και εξουθένωση των πολιτών, που υπηρετεί τα ταμειακά πλεονάσματα μέσω της δημιουργίας πολιτών πλέον εκτός νόμου ( κάτι αντίστοιχο με την πραγματικότητα του εκτός νόμου κκε του 1947-1974 )δια της φορολογικής πρακτικής να καταλογίζει φόρους που είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να εξαγοράζουν. Που αφού οι πολίτες δεν μπορούν να εξαγοράσουν τους νόμιμους φόρους του εξομοιούνται ώς παράνομοι.
    Την πραγματικότητα της προς αναφορά, -τωρινής- εποχής, οι καφενοβειακές αναλύσεις της προοδευτικής αριστερής κατεύθυνσης θα την παρακάμπτουν ώστε απερίσπαστες θα μπορούν να καινοτομίσουν ”παραγωγικά ιστορικά” για να περιγράψουν την υπό εξέτασιν εποχή, παρακάμπτοντας αναβιβάζοντας έτσι την δική τους απουσία στην λήψη αποφάσεων στην υπό εξέταση εποχή, για να μπορούν έτσι να θεμελιώσουν στέρεα πλέον τις αναλύσεις των και μεθοδολογικά να κατασκευάσουν τα αποδεδειγμένα και αντιδογματικά ( sic) ιστορικά πορισματά των.
    ΟΙ καφενέδες υπό όποια μορφή και ονοματολογία τότε ( καφετέριες, μπαράκια, μπιστρό , ή ότι άλλο παραχθεί ) για να στεγαστούν τα δημοκρατικά αριστερά προοδευτικά τοτινά οράματα και αναλύσεις θα βρεθούν και το σίγουρο είναι δεν θα κινούνται σε επίπεδο ούζου ή τσίπουρου ή καφέ ελληνικού ή και φραπέ , αλλά θα έχουν μόνο ευγενή ποτά , μοντέρους καφέδες, και γκουρμέ μεζέδες, όπως αρμόζει πλέον στην για μια κουλτούρα που διήλθε απ την εξουσιαστική μέθεξη και γεύση.
    Το σύμπτωμα της προσάψεως των ιστορικών ευθυνών σε άλλους και της λαθολογίας των άλλων , με στόχο την επίκληση και την χρήση εκάστοτε του ηθικού παρελθοντικού πλεονεκτήματος ( προς εκμετάλευση στον ενεστωτικό χρόνο), είναι ίδιο της ιδεολογίας του χώρου μετά το 1974 αυτοσυστήθηκε ως προοδευτική αριστερά και αρχικά κκε εσωτερικού.
    Και καλά είναι αυτό να το κατανοήσουν οι νεότεροι ιστορικοί ερευνητές, ή ασχολούμενοι με την ιστορλια, για να μην φτάνουν στα σημεία του λεγόμενου ιστορικού μηδενισμού – ερμηνευτικού αδιεξόδου- όταν εξετάσουν την σημερινή εποχή , υπό το πρίσμα της ασφάλειας έστω και του ελάχιστου αναγκαίου βιωμένου χρόνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.