Τι ειπώθηκε για τις κατασκηνώσεις Πασσά στο δημοτικό συμβούλιο…Το θέμα καθορισμού χρήσεων γης στη θέση «Πασσά» συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας.

Στην εισήγηση του ο κύριος Φίλιππας αναφέρθηκε στο τι ήταν οι κατασκηνώσεις, πως χρησιμοποιούταν καθώς σύμφωνα με το υπουργείο για να παραχωρηθεί θα πρέπει να διατεθεί για κοινωνικούς λόγους, για αυτό και η εισήγηση του δήμου είναι να καθοριστεί χρήση γης ως χώροι κατασκηνώσεων αθλοπαιδιών και ειδικότερα για την ικανοποίηση αναγκών στέγασης κατασκηνώσεων, δράσεων ΑΜΕΑ,, καθώς και χώρο φιλοξενίας πολιτιστικών συλλόγων και ξένων αποστολών καθώς και ζωτικός χώρος εκτόνωσης και ψυχαγωγίας της ευρύτερης περιοχής.

 

Σήμερα το συγκεκριμένο κτήμα παραμένει λογγομένο  και δεν το διαχειρίζεται κανένας, καθώς ακόμα και ρεύμα που είχε για να πηγαίνει ο σιδεράς το αφαίρεσαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

Στην αναφορά της η Ζωή Σκιαδά αφού υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, υπογράμμισε ότι απουσιάζει για το θέμα η πολιτική βούληση για την επίλυση του θέματος και αυτό δεν έχει να κάνει με το δημοτικό συμβούλιο, αλλά σε επίπεδο Υπουργείων και Υπουργών.

Το θέμα του να περιέλθουν οι κατασκηνώσεις Πασσά στον δήμο Λευκάδας συζητιέται για πολλά χρόνια και πάντα είναι κάποιος που υπόσχεται, που έχει την πολιτική δυνατότητα να το κάνει και δεν το κάνει.

Μάλιστα ανέφερε ότι  αν υπήρχε η βούληση και από το σημερινό υπουργείο θα μπορούσε να έχει παραχωρηθεί και το ότι ζητάνε χρήσεις γης απλά είναι ένας τρόπος να μεταφέρουν το πρόβλημα στο μέλλον, καθώς πολύ δύσκολα πλέον το δημόσιο θέλει να παραχωρεί ακίνητα του.

Ο κύριος Φρεμεντίτης στην τοποθέτηση του είπε ότι η βρύση Πασσά είναι ένα φιλέτο για το Ελληνικό δημόσιο επισημαίνοντας  ότι αυτός ο χώρος είχε παραχωρηθεί στους τότε κοινοτάρχες της περιοχής και όλοι πήγαιναν εκεί για μπάνιο και όλοι ήξεραν ότι αυτή την κατασκήνωση την λειτουργούσαν για χρήση.

Το ότι υπουργείο Γεωργίας διεκδικεί αυτό τον χώρο είναι δεδομένο, καθώς υπάρχει κίνδυνος αυτό το φιλέτο να πάει αλλού.

Επίσης πρέπει να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, να ξέρουμε που ανήκει, επίσης το θέμα του Κτηματολογίου και που είναι γραμμένο, ζητώντας να το πάρει ο δήμος, καθώς και πόσα στρέμματα είναι ο χώρος.

Επίσης να δούμε την χρήση της γης όμως στα 21 στρέμματα δεν μπορούν να γίνονται μόνο οι συγκεκριμένες δραστηριότητες καθώς κάποια κομμάτια θα πάνε αλλού.

Στην επισήμανση του ο Στάθης Βλάχος αναφερόμενος στην καταγραφή της δημοτικής περιουσίας είπε ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, με αυτή την αντιδικία, εμπλοκή και διεκδίκησή πολιτών, αλλά και το Ελληνικό δημόσιο.

 

Στην τοποθέτηση του ο Θανάσης Περδικάρης και με αφορμή την γενίκευση του θέματος και σε θέματα δημοτικής περιουσίας είναι μια αμαρτία που φορτώνεται στην αυτοδιοίκηση, καθώς ποτέ δεν διεκδίκησε ποτέ την περιουσία της, ανέχτηκε καταπατήσεις και δεν έφτασε σε σημείο να διεκδικήσει όσα έπρεπε.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21996 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.