Την εξαίρεση μίσθωσης της παραλίας “Μύλος” ζητά το δημοτικό συμβούλιο στο υπο συζήτηση νομοσχέδιο για αιγιαλούς και παραλίες.


Το θέμα της παραλίας «Μύλος» συζητήθηκε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, καθώς ο δήμαρχος Λευκάδας αναφέρθηκε στην συνάντηση που πραγματοποίησε στην Αθήνα με την Υπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου και τον Γ.Γ Δημόσιας υπηρεσίας κ. Δημάκη.

Το παρών στην συνάντηση είχε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χαλικιάς μαζί με τον δικηγόρο του συλλόγου των κατοίκων του Αγίου Νικήτα, σε μια συνάντηση προγραμματισμένη εδώ και μέρες.

“Ένα απολύτως θετικό στοιχείο που βγήκε από την συνάντηση είναι ότι θα αλλάξει συνολικά ο νόμος για παραλίες και αιγιαλούς, με την λογική να δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση.

Αυτό ήταν πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης, αλλά και αίτημα της δημοτικής αρχής από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε ότι  το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει,  με τις δημοτικές αρχές να πρέπει να έχουν περισσότερο λόγο και λιγότερο οι υπηρεσίες του κράτους, καθώς όπως ανέφερε εμείς οι ίδιοι πρέπει να διαχειριζόμαστε με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς οι πολίτες εξέλεξαν τις όποιες  δημοτικές αρχές και έχουν την εντολή από τους πολίτες να διαχειριστούν τον τόπο τους. Ο νόμος σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός θα αλλάξει μέσα στο 2018.”

Όσον αφορά το ζήτημα της παραλίας «Μύλος» τους τελευταίους μήνες έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις με την υπουργό και γενικό γραμματέα  συμπληρώνοντας  ότι οι δήμοι έχουν την δυνατότητα να μισθώνουν όποιες παραλίες μέχρι 31 Μαρτίου και έπειτα αναλάμβανε η Κτηματική τις όποιες διαδικασίες.

Αυτό θα εξακολουθήσει να υπάρχει και με την αλλαγή του νόμου, ωστόσο δίνεται η δυνατότητα από το δημοτικό συμβούλιο να πει την γνώμη του για το πια παραλία πρέπει να προβλέπεται ότι δεν θα μισθωθεί.

“Είναι πολύ σημαντικό να ονοματιστούν παραλίες από όλη την Ελλάδα για να εξαιρούνται με βάση τον νόμο.”

“Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να απαντήσει ότι ζητάει την εξαίρεση της συγκεκριμένης παραλίας από οποιαδήποτε μίσθωση και αυτό να νομοθετηθεί στο υπο συζήτηση νομοσχέδιο.”

About Ομάδα Σύνταξης 28548 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Θα εκχωρηθεί υπάρχουν φήμες μέσω κτηματολογίου και ο χώρος -το πλάτωμα- μπροστά στον Άι Δονάτο , που γίνεται η Γιορτή της φακής , πάνω απ την Εγκλουβή. Και θα μπεί εισητήριο διάβασης και προσέλευσης την παραμονή και ανήμερα του Αι Δονάτου. Θα υπάρχει και ντάμπλ ντ’οτ για να κάθονυται στα πεζούλια στην περιξ περιοχή.
    Θα ενισχυθούν έτσι τα τεμειακά πλεονάσματα του κράτους. Και θα ξεχυλίσει πλεονάσματα το ταμείο το κρατικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.