Σωτήρης Σκιαδαρέσης : ‘’ Το κλίμα έντασης που δημιούργησε η δημοτική αρχή με τον Τηλυκράτη δείχνει αδυναμία. “Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ : ‘’ Το κλίμα έντασης που δημιούργησε η δημοτική αρχή με τον Τηλυκράτη δείχνει αδυναμία. Η Λευκάδα δεν χρειάζεται διχαστικές λογικές αλλά συνεννόηση και συνεργασία.’’

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

‘’ Με κατάπληξη παρακολουθώ την επίθεση που εξαπέλυσε η απερχόμενη δημοτική αρχή εναντίον ενός ιστορικού αθλητικού σωματείου, όπως είναι ο Τηλυκράτης.

Το κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δείχνει αδυναμία.

Η Λευκάδα δεν χρειάζεται διχαστικές λογικές αλλά συνεννόηση.

Ο αθλητισμός αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο δεν έχουν θέση πολιτικές ή παραταξιακές αντιθέσεις.

Με καλή θέληση και πίστη η δημοτική αρχή θα έπρεπε να συνεργαστεί με τη διοίκηση του Τηλυκράτη , που είχε ως μοναδικό αίτημα μια ολιγοήμερη διευκόλυνση για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και να μετατεθεί η έναρξη των εργασιών στο γήπεδο για 15 ημέρες.

Η Λευκάδα έχει ανάγκη από αθλητικούς πρεσβευτές, από συλλογικές προσπάθειες στον αθλητισμό που αναδεικνύουν και προβάλλουν το νησί και παράλληλα δίνουν διέξοδο στα νέα παιδιά.

Αυτό που δεν έχει ανάγκη είναι τεχνητές εντάσεις , χωρίς ουσιαστικό λόγο, στοχοποίηση ιστορικών συλλόγων και ‘’αναζήτηση’’ εχθρών.΄΄

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 26911 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Τελικά από ποιους θα εκδηλωθεί φανερά το ένδιαφέρον για την διεκδίκηση της Δημοτικής αρχής στες επερχόμενες κοντά στο χρόνο δημοτικές εκλογές???
  Ή η παρέλκυση ή επικοινωνιακή παγίδευση της διεκδίκησης ως επικοινωνιακό νταραβέρι θα ασκείται και ότι βγεί.??? Γιατί μπορεί χωρίς το σωστό χρόνικό καίριο ( τάιμινγκ ) μπορεί να βγεί ανάστροφα των επικοινωνιακών επιδιώξεων και οι επιδιώκοντες, αλλά μη φανερά δηλούντες, μπορεί να καούν.
  Η αντιγραφή ως επαναληψιμότα ενός συστήματος, που εφαρμόστηκε κεντρικότερα σε άλλο κλάδο που μπορεί να ήταν και απαραίτητο, και έμεινε από τότε ως σύστημα Νίκωνα Αρκουδέα , μεταφέρεται σε άλλους τομείς με ακατάλληλο τρόπο ως κακέκτυπο αντΙγραφής και όχι ως αναλογική ουσιαστική μεταφορά.???
  Στο σύστημα αυτό , ο επικαφαλής της Αστυνομίας της Αττκής ( Αττικάρχης της Ελληνικής αστυνομίας Νίκων Αρκουδέας) καθιέρωσε την επί τόπου μεταβασή του με αστυνομική μηχανή ( είχε οδηγό βέβαια η μηχανή) σε κάθε συμβάν επί του Νομού Αττικής,και ίσως κάτω από την εξέλιξη και βελτίωση του δόγματος ασφάλειας και αντιμετώπισης των συμβάντων που απαιτούσε η εποχή όπως ίσως αξιολόγησαν οι αρχές της χώρας. Γα την ιστορική ακρίβεια η όλη αυτή πρακτική θεωρήθηκε επιτυχής σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής των κοινωνικών δισλειτουργιών. Και ταυτόχρονα εγκαινίασε το δόγμα της κινητικότητας της αστυνόμεΥσης υπερ του αγαθού της κοινωνικής συμβίωσης, διότι με αφορμή αυτή την πρακτική η αστυνομικοί κατέβηκαν προοδευτικά στον δρόμο, έναντι της ως τότε γραφειοκρατικότερης οργάνωσης. Το επόμενο στάδιο της εξέλιξης υπηρεσιακά του Νίκωνα Αρκουδέα ήταν η αρχηγία της ΕΛΑΣ.
  Το επιτυχημένο αι για την κοινωνική ασφάλεια σύστημα ” Νίκωνα Αρκουδέα ” όμως, βασιζόνταν στο ότι ο Νίκων Αρκουδέας ήταν ήδη αξιωματικός υπαρχηγός της ΕΛΑΣ τότε ( αρχηγός της ΕΛΑΣ ήταν ο καταγόμενος απ την Καρυά εξαίρετος και ικανότατος αξιωματικός Ιωάννης Σταύρακας, ) και είχε ενεργή τριβή με το αντικείμενο από την θέση της δυσκολότερης και απαιτητικότερης θέσης της Ελληνικής Αστυνομίας αυτή του Αττικάρχη και φυσική εξελιξιμότητα του σώματος. Δεν ήταν απλά καλών θεωρητικών ευγενικών αλλά χωρίς καμμία ή με ελάχιστη ρεαλιστική επαφή με την λειτουργικότητα εξελικτικά του χώρου ενασχόλησης.
  Και κάθε πρόοδος και καινοτόμία δεν είναι αποτέλεσμα μεταφυσικής τάξης, αλλά αποτέλεσμα εξέλιξης και χειρισμού των ήδη υπαρχόντων δεδομένων ,όπως και η ανακάλυψη ή η εφεύρεση δεν είναι παρά ένας ειδικός χειρισμός των ήδη υπαρχόντων δεδομένων.
  Αυτά λέει η λογική και η τελεσμένη εξελικτικά εμπειρία δηλαδή η εντελέχεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.