Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: “Πρέπει να αποφασίσουμε τι μοντέλο ανάπτυξης θέλουμε στο νησί. Δεν αρκεί όταν διοικήσεις να επισημαίνεις τα προβλήματα μέσω facebook, αλλά να δίνεις λύσεις.”


Ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης μίλησε στον Prisma 91,6, με αφορμή τον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει, ως Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, με πιο  πρόσφατη την συνάντηση  με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Στην τοποθέτησή του ο κύριος Σκιαδαρέσης  ανέφερε ότι το θέμα είναι να μπορέσουμε να βρούμε με αυτές συναντήσεις κοινό έδαφος συνεργασίας ανάμεσα στις περιφέρειες και στα επιμελητήρια, με δικό του  στόχο  να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

“Ο κύριος Γαλιατσάτος ήταν πολύ θετικός σε όσα συζητήθηκαν, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες από το παρελθόν και με το Επιμελητήριο Λευκάδας που πρέπει να λυθούν.”

Μάλιστα στο τέλος του μήνα ο Περιφερειάρχης για πρώτη φορά  θα επισκεφτεί το Επιμελητήριο Λευκάδας, για να συζητηθούν θέματα επιχειρηματικότητας, με τον ίδιον εκτιμά ότι η περιφέρεια θα πρέπει να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Αναφερόμενος στο Πάσχα και στην κίνηση που είχε η Λευκάδα, το χαρακτήρισε καλό, τα πήγαμε καλά, δεν είχαμε ιδιαίτερα θέματα με τα έργα που γινόταν στην πόλη, τα καταλύματα και επιχειρήσεις δούλεψαν σε ικανοποιητικό βαθμό.

“Αν γινόντουσαν κάποια προβλήματα που έχουν σχέση με διαδικαστικά θέματα επιταφίου και λοιπά θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε το επίπεδο και να ξεφύγουμε. ”

Όπως είπε υπήρξε μία διαμαρτυρία κόσμου, καθώς ο Επιτάφιος της Μητρόπολης καθυστέρησε, με τον ίδιο να κάνει λόγο για καλύτερο συντονισμό και είπε ότι  θα πρέπει να το φτιάξουμε κάπως καλύτερα και να το δώσουμε στον κόσμο όλο αυτό.

“Τη δυνατότητα την έχουμε  αρκεί να θέλουμε να συνεργαστούμε.”

Μάλιστα αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση με το Δήμαρχο Λευκάδας,  είπε ότι ήδη έγιναν οι πρώτες συζητήσεις για τα Χριστούγεννα και το τι πρέπει να γίνει με το θέμα των γιορτών, αν θέλουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί, η να καθοριστεί το σημείο από το οποίο από τώρα θα ξεκινήσει να εργάζεται το Επιμελητήριο για του χρόνου.

“Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να υπάρξει μία συνεργασία, ωστόσο δεν μπορώ να επιβάλλω και είμαι σε αναμονή για την απόφαση του δήμου.”

Σχολιάζοντας την βούληση της κυβέρνησης οι επόμενες εκλογές να είναι με απλή αναλογική, είπε  ότι η κυβέρνηση κατά την προσφιλή της τακτική θα αποφασίσει  κάτι, θα το βάλει τυπικά σε διαβούλευση και στο τέλος θα κάνει αυτό που θέλει.

“Αυτό είναι λάθος, καθώς και ο κάθε πικραμένος θα θέλει να είναι υποψήφιος και με την έδρα που θα βγάζει θα εκβιάζει για κάποια θέση. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τόσα πολλά προβλήματα και το λιγότερο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η απλή αναλογική.”

Όπως είπε ευελπιστεί ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από το κανονικό, καθώς αυτή την περίπτωση οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα.

Σε ενδεχόμενο αν η απλή αναλογική θα επηρεάσει την απόφασή του να είναι υποψήφιος, ο κύριος Σκιαδαρέσης είπε ότι θα δει τα δεδομένα και το τι μπορεί να κάνει ο δήμαρχος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: ” αν δεν μπορεί να διοικήσει ο δήμαρχος τότε τι να κάνω την γλάστρα δεν υπάρχει λόγος. Αν αποφασίσουμε σαν Επιμελητήριο να πάμε έρχομαι στόχο και όραμα.”

Αναφερόμενος στην καλοκαιρινή περίοδο, είπε ότι το νησί θα έχει προβλήματα σκουπιδιών, υδροδότησης, αποχετεύσεις, πάρκινγκ, οδικό δίκτυο και πρέπει να αποφασίσουμε τι μοντέλο ανάπτυξης θέλουμε για το νησί.

Μάλιστα στο ενδεχόμενο να έρθουν ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα στο νησί ο κ Σκιαδαρέσης έθεσε θέμα Υποδομών, λέγοντας ότι κι ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο.

“Αυτοί που διοικούν το νησί, θα πρέπει να βάλουν όλα τα θέματα κάτω, να πουν τις ιδέες τους, να τις κουβεντιάσουν και οι υπόλοιποι και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε.

Δεν αρκεί κάποιος να ανεβάσει στο διαδίκτυο ότι παρκάρουμε τα αυτοκίνητα σας στενά μέσα, πρέπει να βρούμε λύση για αυτό. Τον άδικο και να ανεβάζω στο Facebook τα προβλήματα δεν είναι λύση.

Όταν έχεις ένα πρόβλημα πρέπει να το λύσεις, το να διοικείς και να επισημαίνεις προβλήματα δεν είναι η λύση.”

About Ομάδα Σύνταξης 27583 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.