Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: “Αποσύρω το ενδιαφερον μου από τον Δήμο. Υπό προϋποθέσεις θα είμαι υποψήφιος στην Περιφέρεια. “


Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε χθες με παρέμβαση του στον Prisma 91,6 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το τελευταίο διάστημα είχε μείνει λίγο πίσω, καθώς ήταν από τους πρώτους που είχε βγει μπροστά στο θέμα του δήμου, εκτιμώντας ότι δημιουργείται μία εικόνα αδιεξόδου στον Δήμο Λευκάδας για την επόμενη μέρα.

Βλέπω ότι με το σύστημα της απλής αναλογικής, υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες, δεν θεωρώ ότι ακόμα μία υποψηφιότητα δική μου θα προσέφερε κάτι.

Το να πάω απλά να καταγραφώ με ένα ποσοστό που θα μπορούσα να πάρω, δεν έχει νόημα.

Από την άλλη να κατεβάσω ένα ψηφοδέλτιο για να είμαι αντιδήμαρχος και πάλι αυτό δεν με ενδιαφέρει.

Θα μπορούσα να μπω σε ένα ψηφοδέλτιο που υπάρχει από τον δικό μου πολιτικό χώρο και να είμαι αύριο αντιδήμαρχος, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που επιδιώκω.

Να θυμίσω ότι εγώ είχα καταθέσει πρόταση σχετικά με τη λειτουργία του δήμου, πώς πρέπει να λειτουργεί η καθαριότητα, για την τουριστική προβολή της Λευκάδας, ωστόσο από όλον τον υπόλοιπο χώρο δεν βλέπω καμία πρόταση.

Καλές είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά ο κόσμος που θα πάει να ψηφίσει θα πρέπει να ψηφίσει κάτι που σκέφτεται κάποιος να κάνει όταν θα ασχοληθεί με το νησί.

Εκτός και αν πούμε ότι δεν θέλουμε τον Α και θα ψηφίσουν τον Β και λέμε εμείς που είμαστε ο Β ότι θα εισπράξουμε μία δυσαρέσκεια που υπάρχει στο πρόσωπο κάποιου άλλου.

Εγώ δεν θέλω να λειτουργώ έτσι. Αν δεν μπορώ να προσφέρω κάπου, δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ.

Όσον αφορά το θέμα της περιφέρειας, πραγματικά και εγώ εξεπλάγην με την αναφορά του κυρίου Σολδάτου και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες.

Σχετικά με το αν του έχει γίνει πρόταση για την περιφέρεια, απάντησε ότι έχει γίνει τόσο από την κυρία Κράτσα, αλλά και από άλλους υποψηφίους, κάτι που θεωρώ φυσιολογικό.

Από κει και πέρα μία δική μου υποψηφιότητα στην περιφέρεια, συνδέεται σίγουρα με τη δυνατότητα που θα έχω για να προσφέρω ουσιαστικό έργο στη Λευκάδα.

Μία δική μου υποψηφιότητα θα μπορούσε να συνδέεται, με την προοπτική ενός αναπτυξιακού αυτόνομου σχεδίου, με συγκεκριμένες πραγματικές δεσμεύσεις για τη Λευκάδα που θα πρέπει να έχει ο περιφερειάρχης που θα ασχοληθώ, αν συμβεί αυτό.

Πρέπει να σας θυμίσω ότι τα τελευταία χρόνια φωνάζω και λέω ότι η Λευκάδα είναι ουραγός της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αυτό είναι κάτι που δεν με αφορά δεν με εκφράζει, αν λοιπόν εγώ ασχοληθώ με την περιφέρεια, θα ασχοληθώ αφού πάρω διαβεβαιώσεις και αφού πιστέψω ότι μπορώ να κάνω κάτι για την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

Γίνονται συζητήσεις, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, η έκπληξή μου με τον κύριο Σολδάτο ήταν μεγάλη, γιατί δεν είχαν περάσει ούτε δύο μέρες από τις συζητήσεις οπότε αναρωτήθηκα τι συνέβη.

Μετά το περιστατικό συζήτησα με τον κύριο Σολδάτο, ωστόσο δεν ήθελα αυτό το γεγονός να βγει τότε, από τη στιγμή που δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο.

Όταν είναι κάτι σίγουρο θα βγω και θα το ανακοινώσω εγώ, όπως έκανα και με το ενδιαφέρον μου για το δήμο.

Στο ερώτημα αν υπήρξε πίεση από τη Νέα Δημοκρατία για να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του, ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης ανέφερε, ότι δεν θα ήταν καλή μία δεύτερη υποψηφιότητα από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Μέχρι τη στιγμή που η ΝΟΔΕ δεν είχε βγάλει καμία επίσημη ανακοίνωση, προσανατολιζόμουν με το σκεπτικό να συνεχίσω, από τη στιγμή που ήρθαν έτσι τα πράγματα, με τους περισσότερους στη ΝΟΔΕ είμαστε φίλοι, ο Πρόεδρος είναι και αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο, δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα, είμαι γενικότερα αυτής της νοοτροπίας, για αυτό το λόγο αποφάσισα να μην κατέβω υποψήφιος, γιατί δεν θα είχα και να προσφέρω κάτι.

Στο ερώτημα αν συντάσσεται στο πλευρό του κυρίου Σολδάτου κι αν οι πολιτικοί του φίλοι είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών, αποκάλυψε ότι δεν έχει κάνει κάποια συζήτηση με τον κύριο Σολδάτο, είναι φίλος μου, ωστόσο εγώ δεν μπορώ να πιέσω τους ανθρώπους που ήταν στο δικό μου ψηφοδέλτιο, καθώς γνωρίζω ότι πολλοί θα μπουν σε άλλα ψηφοδέλτια, αλλά και στου κύριου Σολδάτου.

Στο ερώτημα το θα ψηφίσει ο ίδιος στις δημοτικές εκλογές απάντησε ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει την στάση του και θα το πράξει όταν θα έρθει η ώρα.

Ωστόσο θέλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν θα ήθελα να είμαι εγώ αυτός που στάθηκε εμπόδιο σε κάποιον άνθρωπο που όλα τα χρόνια ήταν δίπλα του.

Υπήρξαν κάποιες κακές στιγμές μεταξύ μας αυτό το διάστημα είναι κατανοητό από όλους. Από εκεί και πέρα θα βρούνε κάποια φόρμουλα.

Στο ερώτημα αν θεωρεί τον κύριο Σολδάτο ως ιδανικό υποψήφιο απάντησε ότι δεν είναι αυτός ο αρμόδιος όσο και για τους άλλους υποψηφίους καθώς ο καθένας μας έχει το μυαλό και ψηφίζει.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25694 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Η διάθεση κοινωνικής προσφοράς, στα αρχέτυπα μαθήματα της Ιατρικής, έχει εγωκεντρικό προσδιορισμό. Ο οποίος στην κοινωνική του εκφορά- φαινομενολογία- μπαίνει υπό την μορφή των κάθε λογής προαπαιτούμενων.
    Στα μαθηματικά αυτό λέγεται – λύση της εξίσωσης υπό προ’υ’ποθέσης-. Με στόχο η παραγώγηση της εξίσωσης να οδηγεί στο ορισμένο πεδίο των προυποθέσεων.
    Μόνο που το κοινωνικό τοπίο δεν είναι ορισμένο ως πεδίο, αλλά τοπίο που συγκρούονται οι προυποθέσεις όλων των πολιτών και παραγωγείται με την εξεύρεση λύσεων πλατυτέρων πεδίων.
    Κάθε πολίτης της Ελλάδος μπορεί αν ικανοποιούνται οι ε-ιδικές του προυποθέσεις , να δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα. Δηλαδή να μην λύση κανένα πρόβλημα., αλλά μονο το δικό του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.