Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: “Αν αισθανθώ ότι μπορώ να προσφέρω θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος”


Τις τοπικές εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Αναφερόμενος στην εκλογή του ως Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών Ε.Ο.Α.Ε.Ν. είπε  ότι αυτός ο όμιλος δημιουργήθηκε για να εξειδικεύει τα προβλήματα των νησιών, καθώς αυτό το κομμάτι είναι τόσο σημαντικό τόσο για το Επιμελητήριο, την  Λευκάδα, τον ίδιο και  θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο.

Όσον αφορά τη Λευκάδα, είπε ότι  μέσα από τις δράσεις του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.  δημιουργούνται κάποια λόμπι που μπορούν να βοηθήσουν την Λευκάδα σε σχέση με τα προγράμματα, με το επιμελητήριο Λευκάδας να τρέχει προγράμματα ύψους 500.000, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα υψηλό το ποσό για τα δεδομένα του επιμελητήριο Λευκάδας.

Επίσης μέσω του Ε.Ο.Α.Ε.Ν μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο και για τον τουρισμό, οι επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς και  επαφές με κυβερνητικά στελέχη για την προώθηση αυτών των θεμάτων.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης, αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας με την δημοτική αρχή, με τον ίδιο να λέει ότι  πρέπει να αφήσουμε πίσω τα παλιά, καθώς  έχει ξεκινήσει μία καινούργια αρχή, ωστόσο αυτό θα φανεί στο  πώς θα λειτουργήσει στην πράξη και το πώς σκέφτεται η δημοτική αρχή.

Μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε την ενόχλησή του για το σχόλιο που ακούστηκε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το δρόμο της Απόλπαινας από τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο πολίτη, μετά την τοποθέτηση του ίδιου  για το δρόμο.

Όπως όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν μπορεί η δημοτική αρχή να επιδιώκει τη συνεργασία και κάποιοι από το δημοτικό συμβούλιο να εκφράζονται έτσι, λέγοντας πως ο δήμαρχος Λευκάδας αν δεν συμφωνεί με κάποιους δημοτικούς συμβούλους θα πρέπει να τους βάλει στη θέση τους γιατί έχουν ξεφύγει.

Για τον δρόμο της Απόλπαινας,  επανέλαβε ότι στην Λευκάδα δεν λειτουργούμε σαν ομάδα και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα σε αυτά τα ζητήματα.

Μάλιστα είπε ότι θα έπρεπε να έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι φορείς, παρουσία της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και να δημιουργηθεί μία συντονιστική ομάδα, ώστε να πέσουν όλες οι προτάσεις τραπέζι, καθώς όπως κατάλαβε  οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, είχαν διαφορετική άποψη από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

Μάλιστα όπως ανέφερε,  θα έπρεπε να συζητήσουμε μαζί με τεχνικούς και να πάρουμε τις αποφάσεις, λέγοντας ότι δεν μπορεί ένας να αποφασίζει και να πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο και μετά να μαζευόμαστε και να ζητάμε να συμφωνήσουμε με μία άποψη.

Τέλος εκτίμησε  ότι ο δρόμος δεν μπορεί να είναι κλειστός, καθώς ήδη στο Φρύνι δημιουργείται μποτιλιάρισμα και το πρώτο τεστ θα το δούμε το Πάσχα.

Όσον αφορά το θέμα του ΤΕΙ, ο κύριος Σκιαδαρέσης, ανέφερε ότι και πάλι λειτουργήσαμε λάθος, καθώς  από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και μάθαμε ότι τίθεται θέμα ότι θα φύγει το ΤΕΙ και οι σχολές, θα έπρεπε ο κ Αντιπεριφερειάρχης, να ορίσει ραντεβού στο γραφείο του παρουσία όλων των φορέων και να μην χαθεί  χρόνος.

Στο ερώτημα για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες ούτε οι τίτλοι, αν αισθανθεί ότι μπορεί να προσφέρει, θα το πράξει, αν δει ότι δεν μπορεί δεν θα το κάνει. Αυτό έχει να κάνει με τις προτεραιότητες στο Επιμελητήριο, με τον ΕΟΑΕΝ, τις προτεραιότητες της ζωής του, καθώς το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι η οικογένειά του.

Αν δει ότι μπορεί να τα καταφέρει, ίσως το πράξει, ωστόσο αυτή η απόφαση θα είναι και του Επιμελητηρίου, καθώς έχουμε αποφασίσει να λειτουργούν σαν ομάδα.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21324 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.