Σωτήρης Σκιαδαρέσης: “Είμαστε κοντά στην δημιουργία του πρώτου καταδυτικού θαλάσσιου πάρκου στο Μεγανήσι”


Ακούστε την τοποθέτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στα πλαίσια της θεματικής ενότητας ” Θαλάσσιος Τουρισμός. Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της Λευκάδας.”

Ο κύριος Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια το επιμελητήριο Λευκάδας να έρθει κρουαζιερόπλοιο στην Λευκάδα, όταν όλοι έλεγαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό.

Όπως είπε τα τελευταία δυο χρόνια έρχεται το Seaburn κρουαζιερόπλοιο μεσαίας κατηγορίας, καθώς τέτοιο χρειάζεται η Λευκάδα.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως τις καταδύσεις αναψυχής ένα σημαντικό κομμάτι που έχει μείνει πίσω σε όλη την χώρα.  Μάλιστα ανέφερε ότι η διεθνής πρακτική έχει αποδείξει ότι τα υποβρύχια καταδυτικά πάρκα μπορεί να γίνουν πόλοι έλξης δώδεκα μήνες τον χρόνο και να αποτελέσουν έναυσμα και για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Μάλιστα όπως ανέφερε το θέμα του καταδυτικού θαλάσσιου πάρκου το Επιμελητήριο το κυνηγάει εδώ και τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, ευχαριστώντας τον δήμαρχο Μεγανησίου Παύλο Δάγλα, καθώς ήταν θετικός σε αυτή την προοπτική και ανακοίνωσε ότι έχει   βρεθεί χρηματοδότηση  για τις μελέτες, για τον δήμο Μεγανησίου και εκεί θα πραγματοποιηθεί το όνειρο του για το πρώτο καταδυτικό πάρκο στα Ιόνια Νησιά.

Τις επόμενες δυο εβδομάδες το θέμα θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο και θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το πρώτο το οποίο θα αυξήσει περίπου τον τουρισμό με 4-5.000 άτομα από την πρώτη χρονιά, με δύτες και τουρίστες που μένουν περίπου δέκα ημέρες στον προορισμό και ξοδεύουν 250 ευρώ ημερησίως για ξενοδοχεία και πάγια έξοδα.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27571 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.