Σωματείο Ο.Τ.Α. Λευκάδας: Στάση Εργασίας


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σες

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας  αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας, από 9:00 π.μ. έως 13:00  την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ημέρα κήρυξης απεργίας από ομοσπονδίες και συνδικάτα Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα. Απάντηση  στο πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ φέρνει στη βουλή και το οποίο τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων, με νέα αντεργατικά μέτρα. Μέτρα που είναι συμφωνημένα με τους δανειστές και τα έχουν ανάγκη οι βιομήχανοι, καθώς υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους. Σε αυτά εντάσσεται και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και των άλλων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στους τόπους δουλειάς, δηλαδή η ποινικοποίηση όσων αντιστέκονται στις μειώσεις μισθών, στην εργασιακή ζούγκλα, αλλά και στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών. Στο στόχαστρο μπαίνει το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στο δημόσιο, προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα κ.α.

Έχουμε την δύναμη να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Η μόνη απάντηση είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας η μαζικοποίηση των σωματείων, η λήψη και η υλοποίηση αποφάσεων μέσα από μαζικές διαδικασίες.

Συγκέντρωση στη είσοδο του διοικητηρίου, ώρα 9:00 και εν συνεχεία συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο στον Αϊ Μηνά.

Να δώσουμε μαχητική, αγωνιστική απάντηση

στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού.

Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης! Όλοι στον Αγώνα!

 

Το Δ.Σ.

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.