Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ για απεργία 14 Δεκέμβρη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

¨ Εμπρός όλοι για την Απεργία στις 14 του Δεκέμβρη Περνάμε στην Αντεπίθεση¨

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της “δίκαιης ανάπτυξης” δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η “δίκαιη ανάπτυξη”, που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής -λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

¨Η ανάπτυξη, που οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, το κεφάλαιο, η ΕΕ αναζητούν δεν αφορά το λαό¨

Η κυβέρνηση παρέα με τους θεσμούς, που επιστρέφουν στην Ελλάδα πριν την συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 4 Δεκέμβρη, θα βαδίσουν χέρι-χέρι προς το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Αυτό απαιτεί έναν νομοθετικό μαραθώνιο προκειμένου να κλείσουν τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, ώστε στα τέλη του Γενάρη να κλείσει η αξιολόγηση. Ήδη «τρέχουν» μια σειρά μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους «θεσμούς» και είναι βέβαιο ότι θα κλιμακωθούν όσο πλησιάζουμε προς τις ημερομηνίες – ορόσημο που θέτουν κυβέρνηση και κουαρτέτο. Πολλά ακόμα μέτρα, άμεσης απόδοσης για το κεφάλαιο, περιγράφονται στον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους, που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πριν από τα Χριστούγεννα

Απ’ αυτήν τη σκοπιά, η απόφαση για πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη, από τα συνδικάτα, αποκτά μεγάλη σημασία και για την επιτυχία της χρειάζεται να γίνει υπόθεση κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης και συνολικά όλων των εργαζομένων. Αιχμή αποτελεί η επίθεση της κυβέρνησης στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων, αλλά και το αίτημα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους όρους δουλειάς, για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, αλλά και απάντηση σ’ εκείνους τους ομίλους και στα κοράκια των funds  που ετοιμάζονται με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν την λαϊκή κατοικία.

¨Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των Συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων¨

Ειδικά σε ότι αφορά το απεργιακό δικαίωμα, η υπουργός Εργασίας δηλώνει έτοιμη να περάσει ακόμα και με τροπολογία σε κάποιο επόμενο νομοσχέδιο τη ρύθμιση που βάζει νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία. Πρόκειται για μέτρο που χτυπάει το απεργιακό δικαίωμα στο επίπεδο της επιχείρησης ή του ομίλου, εκεί όπου η οργάνωση των εργαζομένων και η αντιπαράθεση με την εργοδοσία έχουν τις μεγαλύτερες απαιτήσεις και δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση και επίθεση. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση, για λογαριασμό του κεφαλαίου, επιταχύνει το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, θέλει να χτυπήσει τη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων, να μας αφαιρέσει από τα χέρια το όπλο της απεργίας. Απ’ αυτήν τη σκοπιά, χρειάζεται να είμαστε σ’ επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Να πάρει την απάντηση μας η αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της, έτσι ώστε να μπουν τα θεμέλια για νέα κλιμάκωση στη συνέχεια.

 Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και την επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Να δώσουμε μαχητική – αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.                                       

 Καλούμαι όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στους δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου να δώσουν βροντερό παρών και στη απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Αη Μηνά.

                                                         Το ΔΣ

About Ομάδα Σύνταξης 26761 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.