ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Ιστορικής σημασίας η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – πΓΔΜ

Ιστορικής σημασίας διπλωματική επιτυχία η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των ΥΠ.ΕΞ Ελλάδας και πΓΔΜ .
Ξεπέρασε κάθε ρεαλιστική ελληνική προσδοκία. Κατόρθωσε το ακατόρθωτο, όχι μόνο την αλλαγή του ονόματος, αλλά και την εξασφάλιση του erga omnes και την αλλαγή του Συντάγματος.

Η χώρα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά. Δημιουργούνται ευκαιρίες και προϋποθέσεις η πατρίδα μας να ηγηθεί των Βαλκανίων, να χτίσουμε δρόμους ειρήνης, συνεργασίας, συνανάπτυξης . Χάσαμε είκοσι πέντε χρόνια. Η χώρα μας , έχει το υψηλότερο ΑΕΠ στα Βαλκάνια και αυτό έχει σημασία γιατί καθορίζει την ηγετική μας θέση στην περιοχή , ενώ παράλληλα θα αποτραπούν σχέδια τρίτων δυνάμεων με επεκτατικές βλέψεις.
Θα αποκτήσουν τα Βαλκάνια, επιτέλους, τη δική τους φωνή.

Η συμφωνία είναι αμοιβαία επωφελής, ενισχύει την αξιοπιστία της Ελλάδας στα θεσμικά Όργανα στα οποία συμμετέχει , ενισχύει τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ανοίγει νέες δυνατότητες για την οικονομία ,κάνει την ελληνική Μακεδονία βαλκανικό και διεθνές οικονομικό κέντρο.

Η συμφωνία είναι στη βάση της εθνικής γραμμής που διαμορφώθηκε μετά το 2007 και επιλύει το ζήτημα με έναν εθνικά επωφελή τρόπο. Η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί η χώρα να λύνει τα προβλήματά της, να μπαίνει στο διάλογο με τις γειτονικές χώρες .Είναι αναγκαία η επίλυση ενός τέτοιου ζητήματος, η εκκρεμότητα του οποίου όχι απλά δεν έχει προσφέρει κάτι στη χώρα, αλλά μόνο έχει αφαιρέσει.
Η Μακεδονία μας κινδυνεύει, από την μη λύση.

Ενδεικτικό για το πού οδήγησε η εκκρεμότητα, είναι ότι ο διεθνής Τύπος γράφει ότι η «Μακεδονία» άλλαξε το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία, όχι η FYROM, όχι τα «Σκόπια», αλλά η Μακεδονία.

Και βέβαια να μην υποτιμάμε ότι πάνω από 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη FYROM με τη συνταγματική της ονομασία.

Αυτό δείχνει και τι ακριβώς προσθέτει η σημερινή συμφωνία στα όσα μέχρι σήμερα είχαν αναγνωριστεί διεθνώς.

Είναι μεγάλη διπλωματική νίκη της κυβέρνησης .

Κατώτερη των περιστάσεων και εθνικά επικίνδυνη η στάση της ΝΔ.

Άλλη γλώσσα χρησιμοποιεί στο εξωτερικό της χώρας ( σύνθετη ονομασία erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση), ενώ αντίθετα, στο εσωτερικό αρνείται την επίλυση, με αφορμές και προσχήματα ώστε να μην διατυπώσει μια ξεκάθαρη θέση. Βάζει στο στόχαστρό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακριβώς επειδή η ίδια έχει εσωτερικά προβλήματα.

Επιστροφή Σαμαρά στον τόπο του εγκλήματος μιας και είναι νωπές οι μνήμες για τις θέσεις της ΝΔ το 1992. Τώρα επιστρέφει δικαιωμένος δείχνοντας περίτρανα ότι η δική του γραμμή είναι αυτή που κέρδισε εντός της Ν.Δ και τον δικαιώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος, αντί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και αντί να κρατήσει μια στάση υπευθυνότητας, επιλέγει να στοιχηθεί πίσω από ακροδεξιές και εθνικιστικές φωνές που θέλουν τη χώρα απομονωμένη, με προβλήματα με τους γείτονές της.

Εύλογο το ερώτημα ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός μέσα στη Ν.Δ.

Τραγέλαφος να καταγγέλλουν τη συμφωνία με αλληλοαναιρούμενα επιχειρήματα. Το VMRO (του εθνικο-λαϊκιστή Ν. Γκρούεφσκι) λέει ότι η συμφωνία τα έδωσε όλα στους Έλληνες, και ο Μητσοτάκης λέει ότι η συμφωνία τα έδωσε όλα στους Σκοπιανούς. Δεν μπορεί να λένε και οι δύο την αλήθεια.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει η όλη φιλοσοφία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στην κατεύθυνση της επωφελούς επίλυσης των εθνικών προβλημάτων, δίνοντας μια προοπτική εξωστρέφειας στην εξωτερική πολιτική της χώρας με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, απαλλαγμένο από μικροκομματικές λογικές ή θυσία στο βωμό της εσωτερικής κατανάλωσης.

19 -6 – 2018
Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

About Ομάδα Σύνταξης 28444 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.