Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στη Ζάκυνθο- Τι είπε ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στον Prisma 91,6


Nέα σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:51 το βράδυ της Παρασκευής στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 78 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 60 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα, στις 00:59, σημειώθηκε σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 78 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 60 χιλιόμετρα.

Με παρέμβαση του στον Prisma 91,6 ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εκτίμησε ότι η Ζάκυνθος άντεξε τον ισχυρό σεισμό, δεν υπήρξαν σοβαρές βλάβες ούτε στο νησί, ούτε στη δυτική Πελοπόννησο, που είναι οι δυο κοντινότερες περιοχές ως  προς την εστία του σεισμού.

“Σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, συνετέλεσε και το γεγονός ότι η εστία του σεισμού βρίσκεται στη θάλασσα, μακριά από τις κοντινότερες περιοχές, με τη θάλασσα να αποτελεί ασπίδα προστασίας, καθώς μαζί με την καλή δόμηση έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.”

Στο ερώτημα ποιο είναι το ανώτατο σεισμό που μπορεί στην περιοχή, είπε ότι με βάση το ιστορικό της περιοχής, το ανώτατο μέγεθος σεισμού που μπορεί να δώσει είναι 7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, άρα ο σεισμός που έγινε χθες το βράδυ είναι περίπου ίδιος με το σεισμό που έγινε το 1997 στην ίδια περιοχή και είναι αρκετά κοντά στην οροφή.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 442 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.