Συνεδρίασε η επιτροπή ναυαγίων και αποφάσισε άμεσα την ανέλκυση του ημιβιθυσμένου πλοίου στην Βασιλική.


Έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής ναυαγίων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί   και αποφασίστηκε για λόγους επείγοντος η  ανέλκυση του πλοίου το οποίο είναι ημιβυθισμένο στην Βασιλική.

Η επιτροπή αποτελείται από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κώστα Βλάχο, Κώστα Βρύζα, Λιμενάρχη, Ευάγγελος Χαλικιάς, πρόεδρος επιτροπής, Γρηγόρη Σταύρο, περιφερειακό σύμβουλο, Νίκο Γαζή, εκπρόσωπος επιμελητηρίου και  Σπύρος Πολίτης, δημοτικός σύμβουλος.

Μάλιστα έχει ενημερωθεί αρμοδίως και η ιδιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να το ανελκύσει με ίδια μέσα, ωστόσο επειδή αυτή η διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα ενεργοποιήθηκε μέρος του νόμου που προβλέπει τη ανέλκυση, για λόγους επικινδυνότητας, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες ενδεχομένως να επιβαρύνουν την κατάσταση, αλλά και η παρουσία του  εκεί   να δυσκολέψει τις εργασίες που πραγματοποιούνται για το Αγκυροβόλιο.

 

Το σκάφος είναι Τούρκικο, υπό Αμερικανική σημαία και τις εργασίες ανέλκυσης θα πραγματοποιήσει με γερανό  η εταιρεία που εκτελεί τα έργα στο Αγκυροβόλι και προσωρινά θα τοποθετηθεί στο εργοτάξιο της εταιρίας μέχρι τελικής διευθέτησης.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι είναι περίεργες οι συνθήκες που ημιβύθισαν το συγκεκριμένο σκάφος, οι πληροφορίες είναι πολλές και οι έρευνές του Λιμεναρχείου ίσως τις επόμενες ημέρες να είναι κατατοπιστικές και να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Πηγή φωτό:Lefkadapress

About Ομάδα Σύνταξης 27477 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.