Συνάντηση του βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά στο υπουργείο Πολιτισμού για το σχέδιο πόλης των οικισμών Λυγιάς- Καρυωτών – Σπασμένης Βρύσης του δήμου Λευκάδας


Με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Ιστορικών, Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΔΙΠΚΑ) του υπουργείου Πολιτισμού κ. Έλενα Κουντούρη, συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με το σχέδιο πόλης των οικισμών Λυγιάς – Καρυωτών – Σπασμένης Βρύσης του δήμου Λευκάδας, μέρος του οποίου βρίσκονται εντός του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας πόλης της Λευκάδας.

Ο βουλευτής ζήτησε και είχε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο του φακέλου που έχει υποβληθεί από την εφορία αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας από τις 18 Δεκεμβρίου 2017 και αφορά στην επανέγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης των οικισμών Λυγιάς- Καρυωτών – Σπασμένης Βρύσης.

Ο κ. Καββαδάς επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο φάκελος πρέπει να προχωρήσει προς συζήτηση σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), προκειμένου να λήξει επιτέλους η ταλαιπωρία των πολιτών, καθώς το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα πάνω από 30 χρόνια.

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου ενημέρωσαν το βουλευτή ότι ο σχετικός φάκελος έχει ελεγχθεί και είναι έτοιμος να εισαχθεί προς συζήτηση.

Η κ. Κουντούρη επεσήμανε ότι ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο ΚΑΣ για να συζητηθεί σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27412 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.