Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης ΛευκάδοςΤον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος πατέρας Νικηφόρος, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΙΝ Παναγή Ζησιμάτου.

Ο Ηγούμενος, τον οποίο συνόδευε ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας Βασίλειος Φέτσης, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη  για την προσπάθεια που κάνει η Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος  για την αναστήλωση και αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Κόκκινης Εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή Πλατυστόμων Λευκάδας.

Όπως είπε κατόπιν έγκρισης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η Ιερά Μονή, στην οποία επανήλθε η διαχείριση της Ι.Μ. Κόκκινης Εκκλησίας μετά από δεκαετίες,  έχει προχωρήσει στον καθαρισμό του περιβάλλοντος  χώρου και στην απομάκρυνση της βλάστησης εντός των κτηριακών συγκροτημάτων.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο εκκρεμούν οι μελέτες Τέμπλου, της οροφής και των τοιχογραφιών του Καθολικού της Ι.Μ καθώς και οι μελέτες  αποκαταστάσεως  ολόκληρου του κτηριακού  συγκροτήματος.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που γίνονται, επισημαίνοντας  ότι η ΠΙΝ διαθέτει πιστώσεις  για Εκκλησίες που επλήγησαν από τον σεισμό, προκειμένου να εκπονηθούν οι απαραίτητες  μελέτες για την αποκατάστασή τους.

«Η προσπάθειά μας είναι να βοηθήσουμε σε δραστηριότητες της Εκκλησίας.  Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε  χρηματοδοτήσει και τώρα ξεκινούν οι εργασίες στον Άγιο Μηνά της Λευκάδας», τόνισε ο κ.Γαλιατσάτος.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναγνωρίζοντας  το ρόλο του μοναχισμού που διαχρονικά ήταν υποστηρικτικός στις δύσκολες περιόδους  που βίωσαν οι νησιωτικές  περιοχές  εξέφρασε την πρόθεσή  της Περιφέρειας  να στηρίξει τη διοργάνωση του Γ’ Πανελλήνιου Μοναστικού Συνεδρίου με τίτλο «Ορθόδοξος Μοναχισμός και Σύγχρονες Μορφές Μοναχικής Πολιτείας», που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Ι.Μ Φανερωμένης Λευκάδας  και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη των  Μακαριστών Μητροπολιτών  Κερκύρας Πολύκαρπου και Λευκάδος Νικηφόρου.

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.