Συνάντηση Θανάση Καββαδά με ιδιοκτήτες βιντζότρατας της Λευκάδας και των γύρω περιοχώνΣυνάντηση με το βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, ζήτησαν και είχαν χθες Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών βιντζότρατας της Λευκάδας και των γύρω περιοχών στο γραφείο του, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα του κλάδου αλλά και για το γεγονός ότι κανένα σκάφος από τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές δεν έχει λάβει άδεια αλιείας για το 2019.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες βιντζότρατας της Λευκάδας και των γύρω περιοχών ενημέρωσαν τον κ. Καββαδά ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2018 δόθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αλιευτικές άδειες σε βιντζότρατες για το 2019, με βάση το διαχειριστικό σχέδιο που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, υπογράμμισαν ότι από τις 145 βιντζότρατες που σήμερα είναι ενεργές πανελλαδικά, δόθηκε άδεια αλιείας για το 2019 μόνο σε 28 σκάφη, γεγονός που βγάζει εκτός δουλειάς τους ιδιοκτήτες των υπόλοιπων 117 σκαφών και τους στερεί αυτό το σημαντικό εργαλείο αλιείας. Οι αλιείς ανέφεραν μάλιστα ότι η εξέλιξη αυτή τους βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή χρήση των σκαφών τους και τους στερεί σημαντικότατα έσοδα από τη δουλειά, με την οποία τρέφουν τις οικογένειές τους και συντηρούν αρκετές θέσεις εργασίας και τα σκάφη τους.

Από πλευράς του, ο κ. Καββαδάς άκουσε με πολύ προσοχή τα ζητήματα που του έθεσαν οι ιδιοκτήτες της βιντζότρατας της Λευκάδας και των γύρω περιοχών, και μέσα από την εκτενή και αναλυτική συζήτηση που είχαν, ενημερώθηκε για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν σε επίπεδο Υπουργείου αναφορικά με τις βιντζότρατες. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής μίλησε με ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας εξηγήσεις για τους λόγους και τα κριτήρια βάσει των οποίων οι ιδιοκτήτες βιντζότρατων από τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές δεν πήραν καμία άδεια, καθώς και γιατί οι αλιείς ενώ έκαναν αιτήσεις για άδεια από τον Οκτώβριο, η αρνητική για αυτούς απόφαση εκδόθηκε την τελευταία ημέρα του 2018. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καββαδάς επέμεινε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια σε επίπεδο Υπουργού προκειμένου να επανεξεταστεί το ζήτημα και να στηριχθεί ο κλάδος.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22311 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.