Συνάντηση Δρακονταειδή με την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας για την στέγαση του ΤΕΙ


Στα πλαίσια των επαφών του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Δρακονταειδή στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Θεοπίστη Πέρκα. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου κ. Ευάγγελος Χαλικιάς, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Δραγώνας και ο  Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Καλαφάτης της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Γενική Γραμματέα ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου (διορθωτικές πράξεις, κύρωση των πράξεων, μετεγγραφή στο κτηματολόγιο, απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, αποστολή αιτήματος στην Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κλπ.)

Παράλληλα ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών παραχώρησης των ακινήτων στον Δήμο, ώστε αυτά στη συνέχεια ο Δήμος Λευκάδας να τα παραχωρήσει στο Τ.Ε.Ι. Έτσι θα μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο ανακατασκευής του Κέντρου Νεότητας, ύψους 2.000.000 €, και θα καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα.

Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η βούληση της Γενικής Γραμματέως για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη παραχώρηση στον Δήμο Λευκάδας των συγκεκριμένων ακινήτων.

Άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα μπήκε στην τελική φάση επίλυσής του.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

About Ομάδα Σύνταξης 28478 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.