Συμμετοχή στη Διεθνή έκθεση :”Η Ευρώπη των γεύσεων”ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λευκάδας, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΕΠΟΚΑΛ και το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με τη Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, συμμετέχουν στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Πολιτισμός – Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία», στα πλαίσια του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου που πραγματοποιείται από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η Ελλάδα γίνεται το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης ενώ μέσα από τις συνεδριακές εκδηλώσεις θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, η Ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι συμμετέχοντες – συνεργαζόμενοι φορείς θα παρουσιάσουν και θα αναδείξουν με διαδραστικό τρόπο τις σημαντικότερες πτυχές της πολιτιστικής, τουριστικής και γαστρονομικής ζωής των νησιών του Δήμου μας.

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο της Λευκάδας, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η γαστρονομική παρουσίαση παραδοσιακών λευκαδίτικων πιάτων από τη Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, η ομιλία – παρουσίαση “Η Λευκάδα και τα Κρασιά της” από τον κ. Άρη Σκλαβενίτη, Οινολόγο –Sommelier και η επίσκεψη διάσημων προσκεκλημένων – φίλων της Λευκάδας.
Από το Δήμο Λευκάδας

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21439 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.