Στέλιος Κούλογλου στον Prisma 91,6: “Βγαίνουμε από το Μνημόνιο και η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια κανονική χώρα”


Στην Ήπειρο βρίσκεται ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου με αφορμή την παρουσίαση τόσο του Ντοκιμαντέρ του  “Πεθαίνοντας στο γέλιο”, το οποίο παρουσιάστηκε εχτές σε ανοικτή εκδήλωση στην Άρτα.

Το  Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού στην Φιλιππιάδα, ο Στέλιος Κούλογλου θα παρουσιάσει το βιβλίο του “Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση”, σε εκδήλωση που οργανώνει ο Συλλόγος “Περί βιβλίου” Φιλιππιάδας.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Ευγενία Μάστορα, φιλόλογος &
  • Στέλιος Κούλογλου, συγγραφέας

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Χρήστος Αναγνώστου, μηχανικός & Πρόεδρος του Συλλόγου “Περί βιβλίου” Φιλιππιάδας.

 

Τέλος, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Πρέβεζας (Περδικάρη 2, Πρέβεζα), ο κ. Κούλογλου θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ του “Πεθαίνοντας στο γέλιο”, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας και το Δήμο Πρέβεζας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Τιμή εισόδου: 4 € (τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση της Κινηματογραφικής˜ Λέσχης Πρέβεζας).

 

Μιλώντας στον Prisma 91,6 o κύριος Κούλογλου σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup για την επιμήκυνση του χρέους, είπε ότι  αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να συμβεί στη σημερινή ιστορική συγκυρία.

“Με την επιμήκυνση του χρέους η Ελλάδα κερδίζει περίπου 4 δις το χρόνο”, λέγοντας ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό. “Αυτή είναι η καλύτερη λύση που θα μπορούσε να γίνει, δεδομένης της πολιτικής κατάστασης της Γερμανίας, η οποία ήταν ενάντια στο κούρεμα του χρέους μας και ήταν η χώρα που ήθελε την λιγότερη ελάφρυνση.”

Σύμφωνα με τον κύριο Κούλογλου η χώρα δεν θα χρειαστεί περαιτέρω μέτρα,  καθώς αυτή η συμφωνία δίνει τα περιθώρια στην Ελλάδα να είναι ήσυχη και τηρώντας κάποιους κανόνες χωρίς να ρίξουμε έξω το μαγαζί όπως κάναμε στο παρελθόν, να γίνουμε μία κανονική χώρα, τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να γίνουμε κανονική χώρα, αλλά και κυρίως τους πολίτες της χώρας οι οποίοι ακόμα ζούνε κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία της Ελλάδας με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας ο κύριος Κούλογλου είπε ότι αυτή η συμφωνία μας συνέφερε για να αποκτήσουμε τα δικαιώματα που μας αξίζουν στην Ελληνική Μακεδονία.

Μάλιστα έφερε παράδειγμα τις κάρτες όλων των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν την Ελλάδα ως Greece και τα Σκόπια ως Macedonia. Πλέον ο χάρτης του BBC άλλαξε αναφέρεται στην Ελλάδα ως Greece, north Macedonia τα Σκόπια και Μακεδονία την δική μας.

“Εμείς καταφέραμε, να μην έχουν το μονοπώλιο της χρήσης τα Σκόπια, μέσω των 140 και πλέον αναγνωρίσεων με τον όρο Μακεδονία και αυτή είναι η πραγματικότητα.”

Όσοι θέλουν να δουν πέρα από τη μύτη τους, καθώς και τι συμβαίνει στον έξω κόσμο αυτό θα το έβλεπαν, καθώς επίσης με αυτή τη συμφωνία δεν κερδίζουν μόνο οι γείτονες την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, αλλά και εμείς κάτι πολύ σημαντικό, καθώς η εικόνα της χώρας μας διεθνώς αναβαθμίζεται, και αυτός οι ξένοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν την ευαισθησία που είχαμε σε ότι αφορά κυρίως την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι γείτονες μας με αυτή τη συμφωνία μας επιστρέφουν όλη την ιστορία που είχαν υποκλέψει με το Μέγα Αλέξανδρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς αλλάζουν τόσο το σύνταγμα τους αλλά και τις ονομασίες δρόμων και αεροδρομίων…

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27500 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.